OBRADOVIĆ JE ZAVISNIK: Bivši Željkov igrač otkrio surovu ISTINU

Autor:

Sport

23.03.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji as Panatinaikosa bez dlake na jeziku.

OBRADOVIĆ JE ZAVISNIK: Bivši Željkov igrač otkrio surovu ISTINU

Foto: Starsport

Željko Obradović

Šef skauting službe Denver Nagetsa i bivši košarkaš Panatinaikosa iz Atine Dru Nikolas dao je zanimljiv intervju, u kom je jedna od tema bio i Željko Obradović.

Amerikanac je u "zelenima" tri godine sarađivao sa Žocom, pa je veoma dobro upoznat sa sadašnjim trenerom KK Partizan.

- Željko je drugačiji trener, uloge su mnogo više definisane i on je želeo da se igra na određeni način. Ipak, onog trenutka kada je verovao da ćeš se toga držati, davao je i slobodu. On je košarkaški zavisnik. Kada se ne bavi svojim poslom, ostaje do 3-4 ujutru, naročito kada je NBA plej-of u toku. Siguran sam da čovek sa njegovim košarkaškim umom konstantno gleda stvari, uzima nešto odavde, nešto odande, analizira. On je u večnoj potrazi za novim znanjem o košarci - rekao je Nikolas u razgovoru za "Basket njuz".

Nekadašnji bek šuter mnogih evropskih velikana nije uspeo da se probije do NBA lige u igračkim danima, ali mu je to pošlo za rukom kasnije. Pre nego što je postao direktor skautinga Nagetsa, isto je radio i u Minesota Timbervulvsima i Filadelfija Seventisiksersima.

Sada je pričao i o tome da li bi se Željko snašao "preko bare".

Mnogo je drugačije u SAD, nisam siguran da bi on toliko uživao. Sad kad radim tu, uvideo sam kakav je NBA raspored – mnogo utakmica i skoro nimalo vremena za trening, a znam da on u tome najviše uživa, ne u tome da ide s utakmice na utakmicu. Njegova najveća vrlina, i ono za šta sam u njega uvek imao poverenja, jesu plej-of utakmica i fajnal-for. Kada ima vremena da analizira, prilagodi se i da koristi različite tehnike zavisno od rivala. Uvek je imao odgovor: ’Ako igraju drop, napadamo ovako’. Tu je bio za glavu i ramena iznad ostalih - dodao je Nikolas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading