PIKSI I "ORLOVI" U DELIRIJUMU: Srbija se već PLASIRALA na Evropsko prvenstvo?

Autor:

Sport

21.03.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za naše igrače i stručni štab.

PIKSI I "ORLOVI" U DELIRIJUMU: Srbija se već PLASIRALA na Evropsko prvenstvo?

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije kreće u pohod na plasman na Evropsko prvenstvo, koje naša država čeka pune 24 godine.

Predstojeće prvenstvo se igra u Nemačkoj 2024. godine, a čini se da su "orlovi" bili miljenici sreće na žrebu, pošto će nam društvo u grupi praviti Mađarska, Bugarska, Crna Gora i Litvanija, a od ovih pet, dve najbolje selekcije će obezbediti plasman na EURO.

Pre start kvalifikacija, sajt "We global football" se bavio kalkulacijima i prognozama, i izračunao je da je Srbija treći favorit ovih kvalifikacija, iza Portugala i Danske, kojima se jedino daju veće šanse nego Piksijevoj četi da se nađu na najvećoj evropskoj smotri.

Srbiji se daje čak 97,64 odsto šansi da ode na EURO, dok Portugal ima ogrgmonih 99,84%, ispred Danske sa 97,84. Iza naših momaka sledi Švajcarska, a zatim i Mađarska, Hrvatska, Belgija, Engleska, Poljska i Italija. Najveće evropske sile idu tek kasnije, pošto je Francuska 11, a iza njih su Holandija i Španija.

Ipak, svakako da Srbija mora kvalifikacije da shvati ozbiljno, baš kao što je selektor i najavio, jer su nam se davale šanse i na Mundijalu da ćemo proći grupu, pa se to nažalost nije dogodilo.

Prvi meč će Srbija u okviru grupe G odigrati 24. marta protiv Litvanije u Beogradu, dok tri dana kasnije sledi gostovanje Crnoj Gori u Podgorici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading