"OPERACIJA EURO" POČINJE! Piksi okuplja "orlove" jedini DEBITANT novi veliki ADUT!

Autor:

Sport

20.03.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković polaže velike nade u njega.

"OPERACIJA EURO" POČINJE! Piksi okuplja "orlove" jedini DEBITANT novi veliki ADUT!

Foto: Tanjug/AP

Došao je i taj dan - fudbalska reprezentacija Srbije počinje „operaciju Euro“.

Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta naš nacionalni tim poslednji put se našao 2000. godine pod imenom Jugoslavija, a sada će Dragan Stojković okupiti fudbalere sa samo jednim ciljem, a to je prvi korak ka plasmanu na Evropski šampionat.

Početni izazovi biće protiv Litvanije u Beogradu (24. mart, 20.45) i Crne Gore u Podgorici (27. mart, 20.45) i Piksi je za ove mečeve rešio da osveži tim te je za verovati da će u prvi plan iskočiti Lazar Samardžić, momak koji blista u dresu Udinezea.

ČAS FUDBALA MILANU

Samardžić je u vikendu za nama odigrao fenomenalan meč i u pobedi Udinezea protiv Milana (3:1) uspeo je da asistira za prvi gol posle spektakularnog solo prodora. U čuvenoj „Gazeti“ dobio je ocenu 6.5, veću nego svi igrači Milana, a trener Udinezea, Andrea Sotil izneo je niz hvalospeva na njegov račun.

 

 

- Lazar će biti šampion. Ima izvanrednu tehniku i kontrolu lopte, kao i anticipaciju, a uz to je i inteligentan. Zaista je skroman momak, „gladan je“ i željan napretka. Dosta sluša, jer hoće da se nametne i nešto postigne. Konstantno radimo sa njim, a on je na poslednjim treninzima podigao nivo. Volim da imam u timu igrače kao što je Lazar - istakao je Sotil.

Novopečeni reprezentativac Srbije je ove sezone odigrao 26 utakmica za Udineze u Seriji A, postigao je četiri, a namestio tri gola.

JEDINI DEBITANT

Selektor Dragan Stojković medijima će se obratiti u 12 časova u Kući fudbala, a popodnevni časovi rezervisani su za prvi trening. Na spisku od 26 fudbalera na koje Piksi računa za predstojeće izazove jedini debitant biće upravo Lazar Samardžić!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić

 

Nekoliko novih lica je tu, ali su svi imali priliku da upišu bar neki minut u dresu Srbije.

Dragan Rosić i Nemanja Stojić koji predstavljaju niški Radnički i TSC igrali su prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, Strahinja Eraković i Erhan Mašović imaju dva nastupa za nacionalni tim, dok je Dejan Joveljić tri puta igrao za Srbiju. Svi ostali fudbaleri imaju više iskustva.

Upravo je jedan od pomenutih igrača zablistao u vikendu za nama. Erhan Mašović postigao je gol i na drugom uzastopnom meču za Bohum i vodio je svoj tim ka pobedi protiv Lajpciga (1:0). Pre toga bio je strelac i u trijumfu nad Kelnom (2:0) te nema sumnje da je svojim igrama dao jasan signal Piksiju da može ozbiljno da računa na njega.

Republika

Foto: Starsport

Erhan Mašović

 

Pred Srbijom je, dakle, jasan cilj, a Dragan Stojković Piksi u predstojeće izazove ulazi sa novim adutima koji bi našu reprezentaciju mogli da vrate među najbolje selekcije Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading