MILOJEVIĆ PRED TRABZON: "Velike utakmice stvaraju velike igrače!"

Autor:

Sport

26.10.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska sezona crveno-belih može da stane u sutrašnjih 90 minuta.

MILOJEVIĆ PRED TRABZON: "Velike utakmice stvaraju velike igrače!"

Foto: Starsport

Miloš Milojević

Crvena zvezda će sutra na svom stadionu, od 21 čas, dočekati ekipu Trabzona, u meču 5. kola Lige Evrope.

Crveno-bele u igri za prolazak u drugu fazu ovog takmičenja vodi samo pobeda, a trijumf produžava i nadu da će Zvezda na proleće igrati i makar u Ligi konferencija. Svoje viđenje sutrašnjeg meča dao je Miloš Milojević, strateg Crvene zvezde.

 Očekivanja su kao i uvek, želimo pobedu. U svim utakmicama Lige Evrope smo bili ravnopravni. Odlučivali su detalji, nismo bili nadigrani. Nekada budem preoštar. U Trabzonu smo bili u igri i mogli smo da ostvarimo bolji rezultat. Očekujem dobru utakmicu, dosta podrške sa tribina. Takođe, očekujem povoljan rezultat – rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

U odnosu na prvi meč ove dve ekipe, Trabzon se nalazi u dosta boljoj formi.

– Oni su u boljoj formi. Nemaju poraz u Turskoj, dobili su Monako. Imaju dosta kvalitetnih igrača. I pored toga mislim da imamo prostora da odigramo dobro protiv njih. Ako budemo imali energiju, možemo da ih dobijemo.

Republika

Foto: Republika.rs

Milojević na konferenciji posle poraza u Turskoj

Istovremeno u Budimpešti se sastaju Ferencvaroš i Monako. Ipak, Milojevića ne zanima pogled u tuđe dvorište.

– Nisam kalkulisao za drugi meč. Gledam samo nas, nikada nisam kalkulisao. Voleo bih da dobijemo Trabzon i da u poslednjem kolu sami rešavamo svoju sudbinu.

Strateg crveno-belih smatra i da na sutrašnju utakmicu neće puno uticati meč u Nišu, koji je Zvezda rešila tek u 97. minutu.

 Emotivni intenzitet je bio veći u Nišu jer smo do 97. minuta čekali gol. Trebalo je da bude 4:0 ili 5:1. Bilo je emotivno napeto, fizički ne toliko. Momci su dali sve od sebe da dobiju utakmicu. Ekipa u tom trenutku pokazuje karakter da igra do kraja. Oni koji sutra istrče biće spremni i uz podršku publike biće 15 odsto bolji.

Trabzon neće moći da računa na napadača Maksija Lopeza.

– Igraće Đanini ili turski napadač. Imaju dobar sastav, kvalitet. Glavna snaga tima je vezni red u kojem su Bakasetas i Hamšik. Tu moramo da dobijemo bitku, ako to dobijemo onda ćemo da dobijemo i utakmicu.

Milojević je istakao je da nema problema da sastavi tim za meč sa turskom šampionom.

– Ne postoje problemi, već solucije. Kings Kangva se priključio trenažnom procesu, videćemo do utakmice da li može da igra. Hoćemo da budemo ofanzivni, ali nećemo da budemo naivni. Velike utakmice stvaraju velike igrače, možda sada neko bude heroj ko se nije istakao do sada.

Nada se punim trbinama.

– Fudbal se igra zbog navijača. Zvezda ima šest miliona navijača širom sveta. Raduje me kada vidim navijače koji dođu da podrže momke.

Glavobolju mu ne zadaje ni defanziva.

 Nemam dilemu u odbrani. Svestan sam toga da je Strahinja Eraković štoper, ali je pokazao da može da bude dobar na jednom i drugom boku. On ima svoj san da igra napolju i biće mu lakše da se adaptira. Više se troši, ali on je mlad.

U poslednje vreme se golovima istakao Aleksandar Pešić.

– On je primer da kada ne ide dobro onda svojim radom i zalaganjem možete da se v ratite u formu. Imate dve opcije, da odustanete ili da radite. Njemu sam pričao da će golovi da dođu, dok se namesti na igru, trenera. Iz krize se izlazi dobrim radom i dobrim odnosom i nadam se da će tako da nastavi.

Mladi Jovan Mijatović je igrao juče za Zvezdine omladince, a mogao bi u četvrtak da istrči na teren.

– Nije napor za momka od 17 godina. Ne može da bude pretreniran, već nedovoljno treniran. Ne može gimnastičar da trenira osam sati dnevno, a fudbaler osam sati nedeljno i da bude pretreniran – zaključio je Milojević.

Meč na "Marakani" počinje u 21 čas, a navijači Zvezde se nadaju mnogo povoljnijem ishodu nego iz prvog meča ove dve ekipe, kada su Turci slavili u Trabzonu sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Velicanje

26.10.2022 13:56

Ako je ova Velika onda nema malih utakmica.