"DELIJE" SU OVO ČEKALE DA ČUJU! Milojević otkrio: Čekam informaciju, ali sve ide u dobrom smeru!

Autor:

Sport

05.10.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde doneo je dobre vesti pred meč protiv Ferencvaroša.

"DELIJE" SU OVO ČEKALE DA ČUJU! Milojević otkrio: Čekam informaciju, ali sve ide u dobrom smeru!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.45 igraju meč trećeg kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša.

Pred utakmicu protiv Mađara, koju će crveno-beli odigrati na Marakani, medijima se obratio Miloš Milojević:

- Ne iznenađuju me rezultati Ferencvaroša, jer znam da imaju kvalitet. Imaju selekciju u poslednjih četiri, pet godina koja je dobra, poznajem te igrače, pogotovo one koji su igrali u Skandinaviji. Doveli su Traorea koji je brz, Tokmak je tu, imaju izuzetnu hitrinu u četiri ofanzivna igrača i to je njihov ključ. Uz to imaju i širok roster, kao i mi, i mogu da dozvole sebi prostor da rotiraju. Tu su i dva slična špica, strateški su sve to uradili da ne trpi sistem. Takođe, trener im je dobar i iskusan, tako da se očekivalo da će biti dobri u Evropi, a tu znate da detalji odlučuju - da li ste postigli gol i odbranili svoj ili niste. Oni su imali i kvalitet i sreću da to urade, tako da nisam iznenađen - počeo je Milojević.

 
Još 12 poena je u igri...
 
- Šest poena je bilo, ali 12 je još u opticaju, tako da je sve moguće. Verujem da možemo da pobedimo Ferencvaroš, to nam je jedini cilj i kada prođe utakmica mislićemo o tabeli. 
Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 


 
Nije želeo Milojević da poredi srpsko i mađarsko prvenstvo, ali je pohvalio stabilnost ekipa u tamošnjem šampionatu.
 
- Što se tiče razlike u prvenstvu, sve ocene bi bile paušalne, ali ono što je primetno je da su stvorili bolje uslove za rad, stadioni su im perfektni, a tri, četiri kluba koji imaju veći kvalitet i finansijsku moć od ostalih odskaču. Krasi ih stabilnost. 
 
Ferencvaroš je minulog vikenda poražen od Kečkemeta u domaćem prvenstvu, ali ne smatra Milojević da je rival Zvezde u lošoj formi.
 
- Teško je reći posle jedne utakmice da li su u dobroj formi ili ne. Svakom se desi poraz, nije im "legao" Kečkemet, igraju onako kako Ferencvarošu ne odgovara, uz to su bili autsajderi, a naš naredni rival im je ostavljao puno prostora. Sve to zavisi od veličine kluba, mogućnosti, kvaliteta igrača, ali tog dana su izgubili. Nije to loša forma, ali svaki poraz poljulja tim. 
 
Želi Milojević da Zvezda kroz dobru igru dođe do pobede. 
 
- Svakako da radimo na tome u pripremi utakmice, u smislu toga da im smanjimo prostore. Ne želimo da igramo reaktivan fudbal, to nije u mom DNK i DNK kluba. Želimo da diktiramo stvari, da igramo, da im skratimo prostor, jer imaju brzinu i verujem da će momci to odraditi dobro. S druge strane, Zvezda je veliki klub, i ljudi traže ostavke, a ako su ostavke realne, ne mogu ja da utičem na to. Jedino što ja mogu je da radim i da indirektno utičem na rezultate. To je proces koji je jednostavno nemoguće uraditi za pet ili 10 dana. Idemo u dobrom pravcu, a svaka pobeda nam to potvrđuje i svaki poraz i loš rezultat ostavlja znak pitanja, ali i to je paušalno ocenjivanje. Izgubi Ajaks i 1:6 kod kuće od Napolija, ali to je fudbal, zato je toliko popularan. Ipak, ne razmišljam ni o čemu, sem o pobedi.
Republika

Foto: Starsport

Miloš Milojević

 


 
Smatra Milojević da je Zvezda izuzetno ofanzivan tim i da tako treba da igra, pogotovo kod kuće.
 
- Mi igramo kod kuće i na Marakani uvek želimo da budemo ofanzivni, i imamo kvalitet za to i naš tim je selektiran za takvu igru. Konkretno Šamrok je pravljen da igra na kontru i svaka ekipa tog tipa ima druge kvalitete. Nije nam cilj da se pazimo toga kako Ferencvaroš igra, jer postoje načini da se tranzicija zaustavi i drugačije. Nama je bitno da pobedimo, ali u procesu gde se igra stvara i tim postoji, tako da 70 posto moramo da se osvrnemo na to kako ćemo mi da odigramo, a 30 posto da ispratimo njih. 
 
Danas će se više znati oko toga da li će Nemanja Milunović biti spreman da zaigra u četvrtak.
 
- Što se Milunovića tiče, očekujem da dobijem tačnu informaciju u toku dana oko toga da li će moći da zaigra, ali sve ide u dobrom smeru. Trening je tek večeras, tako da sam pozitivan. Svi ostali su spremni. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Nemanja Milunović

 


 
Smatra Milojević da su dobre stvari urađene u prethodnih 40 dana koliko je trener Zvezde.

 - Zadovoljan sam urađenim u prethodnih 40 dana koliko sam trener Zvezde i mislim da mi koji radimo vidimo to. Postoje jasni principi u zahtevima igrača za napadački deo gde želimo da igramo vertikalno, a da u defanzivi hoćemo da budemo u presingu veći deo utakmice, kako bi je ubrzali i povećali njen efektivni deo, koji je sticajem okolnosti u Srbiji veoma mali. I da smo sve pobedili sa 5:0, mislio bih da može bolje, takav sam, i momci to znaju i prihvataju pozitivno. Ova grupa igrača ima kvalitet i za više, znam to i zadovoljan sam i kako oni prihvataju stvari. Što se tiče utakmice, sutra će hrabrija ekipa pobediti.
 
Vidljivo je koliko je Zvezda opasna posle prekida, ali i tu ima prostora za napredak.
 
- Zadovoljan sam prekidima, iako ima prostora za napredak i u tom segmentu. Postizali smo golove iz kornera, ali moramo da budemo ubojitiji u direktnim i indirektnim prekidima, i sa strane i po centralni. Ne tražim sebi vreme i alibi, ali igra se na tri dana i nema prostora da se do detalja radi na nekim stvarima. Srećom, momci su utrenirani i taktički spremni, pa to ide lako.
 
Svestan je Milojević važnosti, ne samo sutrašnje, već svake utakmice u Zvezdi.
 
- Svaka u Zvezdi je kvalifikaciona utakmica. To osećam i sad, smatrao sam i dok sam bio pomoćni trener, tako da mi ništa ne menja sutrašnja utakmica. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Miloš Milojević

 


 
Dvonedeljnu pauzu od utakmica, iskorišćeno je za dodatni rad.

 - Nažalost, ali i na sreću nismo imali sve igrače, jer su reprezentativci, međutim period od dve nedelje je između 12 do 16 treninga, tako da ne možete sve baš da odradite, morate igračima da date i prostor za odmor, pogotovo jer im je bio kratak tokom leta. Radili smo u tom kratkom periodu i na psihološkoj, taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj pripremi, a igrači su u tom procesu dali maksimum i time sam izuzetno zadovoljan - zaključio je Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading