NIJE IM PRVI PUT: Partizan navikao da bude subjekt kup senzacija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.09.2022

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija se s vremena na vreme ponavlja.

NIJE IM PRVI PUT: Partizan navikao da bude subjekt kup senzacija!

Foto: YouTube/Printscreen

Prvorazrednu senzaciju priredili su fudbaleri sremskomitrovačkog Radničkog u okviru prve runde nacionalnog kup takmičenja za sezonu 2022/23. Na "Agropapuk areni" domaćin, član drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja, eliminisao je ekipu Partizana ostavivši crno-bele na startu sezone bez borbe za jedan domaći trofej.

Koliko god ovaj rezultat predstavljao prvorazredno iznenađenje, mora se napomenuti da je Partizan tokom prethodne dve i po decenije umeo svoje navijače da neprijatno iznenadi na sličan način.

Te 1996. godine, poslednjeg dana meseca jula, Partizan je na startu Kupa SR Jugoslavije gostovao u Batajnici, ekipi BSK Batajnice koja je te sezone nastupala u trećem stepenu Ju fudbala.

Crno-beli koji su nastupili u sastavu Damnjanac, Svetličić, Đukanović (Tomić), Sabo, Čermelj (Pažin), Taševski, Vukičević, Tešović (Trenevski), Hristov. Ćirić, Čakar. 

Loše su fudbaleri Partizana ušli u ovaj meč. Smatrajući da će protivnik "sam sebe pobediti", tokom prvog dela igre gotovo da nisu ozbiljnije pripretili golu domaćina. U nastavku meča, u 48. minutu domaćin je stigao do prednosti. Nakon odlično izvedenog kontra napada Panić trese mrežu Damnjanca za slavlje domaćih navijača. Poravnanje rezultata doneo je u 77. minutu Goce Hristov koji je nakon kornera Damira Čakara doneo rezultatski egal.

S obzirom da promene rezultata do kraja meča nije bilo, susret je otišao u produžetke. Činilo se da će Partizan uspeti da stigne do spasonosnog pogotka, ali je novi šok usledio u 109. minutu kada je mrežu fudbalskog velikana zatresao Vasiljević.

Inače treba napomenuti da je mrežu BSK Batajnice na ovom meču čuvao nedavno preminuli Radovan Radaković koji je kasnije poneo i crno-beli dres.

Foto: printscreen

Novinski izveštaj sa meča BSK Batajnica - Partizan

 

Devet godina kasnije, 26. oktobra 2005. godine Partizan je još jednom iznenadio fudbaslku Srbiju. U osmini finala Kupa Srbije i Crne Gore, na stadionu u Humskoj zaječarski Timok je slavio nakon izvođenja jedanaesteraca. Rezultat u regularnom delu susreta bio je 1:1.

Na ovom susretu, crno-beli koje je sa klupe predvodio trener Jirgen Reber, nastupili su u sledećem sastavu: Pantić, Smiljanić, Đorđević, Milović, Jeremić (Vukčević), Lomić, Bajić, Petrović, Babović (Radović), Odita, Grubješić (Radonjić).

Partizan je poveo u 42. minutu pogotkom Obiore Odite, a poravnanje i najavu senzacije doneo je Joković u poslednjim trenucima susreta. Na kraju, Zaječarci su bili uspešniji sa "bele tačke" i nastavili kup takmičenje u sezoni 2005/06.

Partizan je po treći put za dve i po decenije sebi dozvolio kup senzaciju. Činilo se da su crno-beli nakon turbulentnog starta sezone uspeli da sa trenerom Gordanom Petrićem uvedu ekipu u neke mirnije vode, ali ostaje da se vidi koliko će ovaj rezultat uticati na buduća klupska dešavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading