SRBIN POKAZAO DA JE BOLJI ČOVEK OD ŠPANCA I ŠVAJCARCA: ĐOKOVIĆ IZNAD SVIH, ispao pravi ŠMEKER!

Autor: M.S.

Sport

26.09.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole sve vreme bodrio Rodžera i Rafu i pokazao kako se podržavaju kolege iako su se njih dvojica u više navrata ogrešila o Srbina.

SRBIN POKAZAO DA JE BOLJI ČOVEK OD ŠPANCA I ŠVAJCARCA:  ĐOKOVIĆ IZNAD SVIH,  ispao pravi ŠMEKER!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Novak Đoković još jednom je pokazao da je, osim što je jedan od najboljih tenisera u istoriji, pre svega kvalitetan čovek. Srpski teniser je tokom vikenda učestvovao na Lejver kupu i bio deo spektakla na kom je Rodžer Federer odigrao poslednji meč u karijeri u dublu s Rafaelom Nadalom i to nakon 103 osvojene titule, od toga 20 na grend slem turnirima. Srbin je još jednom pokazao da nije sujetan i na sve načine se trudio da uveliča spektakl koji je bio u čast nekada najboljeg tenisera sveta. On je bio u timu Evropa zajedno s Rodžerom i Rafom i sve vreme ih bodrio u njihovom duelu s Amerikancima Džekom Sokom i Frensisom Tijafom (6:4, 6:7, 9:11), a nakon meča imao je samo reči hvale za legendarne igrače.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Oproštaj Rodžera Federera

S druge strane, ne može se reći da su švajcarski i španski teniser zaslužili ovakav tretman, posebno ako se uzme u obzir kako su se ophodili prema Srbinu poslednjih godina. Oni su u više navrata pokazali veliku netrpeljivost prema Novaku, a nisu mu pružili podršku čak ni u najtežim trenucima u karijeri. Velikani svetskog tenisa okrenuli su leđa kolegi kada mu je bio zabranjen ulaz u Australiju početkom godine jer nije vakcinisan. Đoković je tad morao da provede neko vreme u hotelu za imigrante, a umesto podrške, od Rafe i Rodžera dobio je samo kritiku. Ista situacija bila je i kada je Novak pokrenuo asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA) i tad su njih dvojica nasrnuli na srpskog asa.

Noletu otvoren put do finala u Tel Avivu

Održan je žreb za turnir iz serije ATP 250, koji počinje danas u izraelskom gradu Tel Avivu. Novak Ðoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka pobednika iz duela Tijaga Monteira i Pabla Anduhara. Ukoliko prođe prvu prepreku, u četvrtfinalu je projektovano da ide na osmog nosioca Talona Grikspura iz Holandije, a u polufinalu potencijalni protivnici su Dijego Švarcman i Aslan Karacev.

Međutim, tokom Lejver kupa Nadal je istakao da nema ništa protiv Novaka iako se često nije slagao s njegovim stavovima.

- Na kraju, jedna stvar je jasna: Mnogo godina smo proveli zajedno. Činjenica je da je moj odnos sa Rodžerom malo prisniji na ličnom nivou, ali je isto tako tačno da je i s Novakom uvek bilo sve tečno. Nekako, nikada nije bilo problema među nama i na to smo ponosni sva trojica - poručio je Španac.

Iako dosad nije imao veliku podršku kolega, Novak Đoković je istakao da bi voleo da se svi okupe i na njegovom oproštaju jednog dana.

- Voleo bih da moji najveći rivali budu uz mene na mom oproštaju, kao i moji prijatelji i svi koji su obeležili moju profesionalnu karijeru, kad god se to desilo. Odnosi s najvećim rivalima Rafom i Rodžerom uvek su bili puni poštovanja, bar za mene. Da budem jasan, mi nikada nismo imali neke posebne prijateljske odnose, nismo išli na večere i tome slično. Može se reći da smo imali zdravu razdaljinu - objasnio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading