PREZIMEĆE U EVROPI! Bivši trener Zvezde veruje: Crveno-beli dugo nisu bili jači (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

25.08.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Dejana Stankovića igraće grupnu fazu Lige Evrope, a u Mozzart Superligi Srbije imaju sedam bodova više od večitog rivala Partizana.

PREZIMEĆE U EVROPI! Bivši trener Zvezde veruje: Crveno-beli dugo nisu bili jači (VIDEO/FOTO)

Foto: FK Crvena zvezda

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je za Tanjug da crveno-beli dugo nisu imali bolji tim i da će ponovo prezimiti u Evropi, odnosno plasirati se u nokaut-fazu Lige Evrope.

Ekipa trenera Dejana Stankovića eliminisana je od Makabi Haife u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a popularni Grof je podvukao da crveno-beli nisu imali sreće u revanšu sa Izraelcima u Beogradu (2:2).


- Moram da odgovorim pre svega zbog brojnih ''analitičara'', koji su se sad javili i sve znaju. Do juče su verovali u ovaj tim i njegovu snagu da uđe u Ligu šampiona. Mnogo toga se okrenulo protiv Zvezde u meču protiv Makabija. Iako je odlično otvorila utakmicu, igrala dobro i vodila 2:0, a zatim su poslednja dva minuta svakog poluvremena srušila snove - izjavio je Božović i dodao:

- Makabi suštinski nije napravio pravu izgrađenu priliku iz redova stopostotnih, a priča se da su problem bek i zadnji vezni, eto to dovoljno govori koliki su problem. Međutim Zvezdina mreža se, nažalost, dva puta zatresla usled nedostatka koncentracije i sreće, ali to se dešava i to moraju svi ti analitičari da znaju, to je fudbal i njegova lepota. Naravno greške su uvek tu da se isprave, ali nikako sada da se gubi vera u ovaj tim i ove igrače. Ne sećam se kada je Zvezda imala ovako dobar tim.

Crnogorski srtručnjak, koji je minule sezone vodio Arsenal iz Tule, smatra da će prvak Srbije imati uspeha u Ligi Evrope.


- Ovi igrači i stručni štab su mnogo radosti doneli navijačima, verujem da će svi ispadanje brzo preboleti, jer je realno da Zvezda ponovo ima veoma uspešnu sezonu u Ligi Evrope. Uprava je napravila fenomenalan prelazni rok i to je nešto u čemu se svi slažemo, prosto nije se dalo ovog puta da se obezbedi Liga šampiona.
Republika

Foto: http://www.kc-camapa.ru/

Miodrag Božović dok je trenirao Krilu Sovjetov

Već 31. avgusta sledi 168. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, a pre toga crveno-beli će u subotu, 27. avgusta u 20.30 dočekati Javor.


- Zvezdu čeka večiti derbi već za sedam dana, navijači treba da zaborave na ovu utakmicu protiv Makabija, jer je mnogo toga, bez obzira na igru bilo nesrećno po Zvezdu. Potrebno je da pruže ekipi podršku već protiv Javora, a onda da se svi okrenu derbiju, ipak moramo reći da se ništa strašno i epohalno nije desilo. Ljudi jesu emocionalno ispražnjeni i razočarani, ali Zvezda strpljivo gradi svoj imidž u Evropi, skuplja bodove, tako će i nastaviti.
Republika

Foto: Promo foto

Zvezdan Terzić, Vladan Milojević, Miodrag Božović i Dejan Stanković

Iskusni trener podsetio je na značaj aktuelnog šampionata Srbije, jer prvak dogodine ide direktno u Ligu šampiona, i dodao da očekuje da će Crvena zvezda dočekati proleće u Ligi Evrope.

- Nema potrebe za nervozom, titula donosi sigurnu Ligu šampiona, upravo zbog toga treba igrače na svakoj domaćoj utakmici podržati. Do sada smo prezimljavali u Evropi, zašto to sada kao nosioci iz prvog šešira ne bismo ponovo uradili - zaključio je Božović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading