KOSAN ANALIZIRAO ZVEZDU: Kad sam video šta je Deki uradio otišao sam da gledam vestern filmove!

Autor:

Sport

25.08.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković je veliki zvezdaš. Dejan Stanković je nesumnjivo posvećen i neko ko voljenom klubu želi sve najbolje. Ipak, isto tako je nepobitno da proslavljeni fudbaler čiji trenerski mandant na klupi beogradskog velikana traje dve i po godine, snosi određenu krivicu za eliminaciju od Makabija iz Haife.

KOSAN ANALIZIRAO ZVEZDU: Kad sam video šta je Deki uradio otišao sam da gledam vestern filmove!

Foto: Starsport

Niko i nije očekivao da popularni Deki, praktično odmah iz kopački, postane novi Murinjo, Anćeloti ili Gvardiola. Međutim, svako ko je bar jednom opleo po krpenjači uočio je bar dva-tri njegova propusta.

Republika je tim povodom kontaktirala Milorada Kosanovića, trenerom crveno-belih u dva navrata, koji je u opsežnoj analizi govorio o Stankovićevim grehovima u bolnom revanšu s Izraelcima.

1. LOŠA FIZIČKA PRIPREMA

- O tome pričam godinama. To je ozbiljan problem sa stručnjacima koje imamo, a, u stvari, nemamo. Oni odmah dobijaju velike poslove, a da prethodno nisu završili školu. Fizička priprema je specifičnost koju moraš da naučiš na DIF, a ne kroz priču. Nedostatak je i tehničko-taktička priprema i katastrofalan kvalitet lige. Kroz takmičenje stičeš automoatizam, rutinu - kaže Kosanović.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Stanković

2. BEKOVI

- Koliko god bila potcenjena, pozicija bekova je bila važna oduvek. Ne samo danas, u modernom fudbalu. Ovi naši igraju u bloku na 30 metara. Ako si bek, moraš biti i krilo, ako si krilo, moraš biti i bek. Jednostavno je. Erakovića forsirati na toj poziciji je strašno. On je još mlad, nije savladao ni poziciju štopera, tek mu sledi finalizacija. Kada je reč o drugom beku, samo se vrati na prošlu stavku, a to je kondicija.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

3. FORSIRANJE VAN MATIČNE POZICIJE

- Ne znam zaista šta je pojedincima u glavi. Ne mogu sad detaljno o tome, nisam na treningu, mogu na osnovu onog što vidim na utakmici. A to je da se, recimo, Srnić maksimalno trudi, ali on, jednostavno, nije zadnji vezni. Može da igra tu poziciju protiv Radnika i Mladosti, ali u Evropi je problem. Ubi ih igrač iz druge lige Francuske.

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić

4. PSIHOLOŠKI MOMENAT

- On je vezan za fizičku pripremu jer ako sportista nije dovoljno spreman, ne može biti ni psihološki jak. On je nesiguran u sebe, labilan i zna da ne može mnogo. Sve je u glavi.

5. POGREŠNE IZMENE

- E to je bilo baš loše. Kada sam video neke izmene, odustao sam od utakmice i prešao da gledam vestern filmove. Ibrahim Mustafa, koliko znam, nije ništa posebno pokazao, a dobio je šansu pre malog Mitrovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading