Cela planeta u NEVERICI: Zelenski doneo SULUDU odluku!

Autor:

Sport

12.06.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je iznenađen potezom ukrajinskih vlasti.

Cela planeta u NEVERICI: Zelenski doneo SULUDU odluku!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovara na pitanja novinara

Rusija je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu koja predstavlja najveći oružani sukob na teritoriji Evrope još od Drugog svetskog rata, a u prvi mah se činilo da će borbe trajati tek nekoliko dana, možda nedelja. Ipak, rat je potrajao mesecima i ne nazire mu se kraj, a prvi čovek Ukrajine Volodimir Zelenski doneo je tokom nedelje odluku koja je začudila celu planetu.

Naime, ukrajinski predsednik je odlučio da se pokrene fudbalska liga za sezonu 2022/2023, koja bi trebalo da počne u avgustu. Čelnik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrij Pavelko otkrio je detalje, uz poruku da će se "fudbal igrati i pod bombama".

Dao mi je odobrenje prethodne nedelje (Volodimir Zelenski prim. aut.). Sva fudbalska takmičenja ce startovati u avgustu, i za muškarce i za žene - rekao je Pavelko, koji je potom dodao:

 

 

Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Aku budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku - reči su predsednika ukrajinske fudbalske asocijacije.

Objašnjenje je da će fudbal skrenuti misli nacije sa ratnih dešavanja i pakla koji ju je zadesio, ali se postavljaju brojna pitanja zbog kojih se ovakva odluka može, u najmanju ruku, nazvati nerazumnom. Prvenstveno, postoji veliki izazov u vidu bezbednosti, kako samih igrača, tako i navijača. Ratna dejstva na teritoriji Ukrajine su izuzetno intenzivna, pa se garantovanje bezbednosti svim akterima čini nemogućim. Takođe, ekonomska situacija klubova je naročito diskutabilna, pošto se oni nisu takmičili mesecima, a tek je pod upitnikom želja inostranih igrača da nastupaju u ligi čija zemlja je pogođena ratom.

Stav ukrajinskih vlasti oštro je kritikovan i putem društvenih mreža, čiji brojni korisnici su podvukli "besmisao" igranja fudbala u uslovima pod kojima su ugroženi ljudski životi.

Bilo kako bilo, Ukrajinci su tvrdoglavi, rešeni su da isteraju svoje, a kako će sve to funkcionisati videćemo već tokom avgusta.

Podsetimo, reprezentacija Ukrajine odigrala je baraž za plasman za Svetsko prvenstvo početkom juna. Žuto-plavi su poraženi u finalu od Velsa u Kardifu sa minimalnih 1:0, autogolom Jarmolenka, pa su ostali bez "vize" za Mundijal, a potom su započeli takmičenje u okviru Lige nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Miodrag

12.06.2022 12:36

Ovaj je lud kao gljiva!!! Treba ga obuzdati.

Odgovori 16 0
Henri VIII

12.06.2022 16:58

Zelenski je Original Rumun ili u krajnjem slucaju rumunski polu Jevrejin.

Odgovori 12 1