NISAM MOGAO DA ZAMISLIM DA ĆEMO JEDNOG DANA BITI PODELJENI: Najveći fudbaler u istoriji ove igre obratio se predsedniku Ruske Federacije - Od njega je zahtevao samo jedno!

Autor:

Sport

02.06.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini i dalje besni.

NISAM MOGAO DA ZAMISLIM DA ĆEMO JEDNOG DANA BITI PODELJENI: Najveći fudbaler u istoriji ove igre obratio se predsedniku Ruske Federacije - Od njega je zahtevao samo jedno!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Već puna tri meseca besni rat na teritoriji Ukrajine, a usled svega i sportska karta Evrope pretrpela je velike promene. Sportistima iz Rusije i Belorusije zabranjeno je učešće u gotvo svim međunarodnim takmičenjima, dok su klubovi i nacionalne selekcije Ukrajine primorani da svoje "sportske obaveze" odrađuju van teritorije ove zemlje.

Evrope se priprema za start UEFA Lige nacija, a sa druge strane nacionalnu selekciju Ukrajine očekuje odlučujući meč kada je plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo u pitanju.

Reprezentacija Ukrajine je tokom jučerašnjeg dana savladala selekciju Škotske rezultatom 3:1 i obezbedila plasman u finale baraža gde će se u nedelju 5. juna sastati sa izabranom selekcijom Velsa. Pobednik ovog susreta izboriće poslednju vizu za Katar gde će se krajem godine održati smotra svetskog fudbala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Brazilska fudbalska ikona - Pele

 

Povodom svega navedenog, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, putem društvenih mreža obratio se, verovatno i najbolji fudbaler u istoriji ove igre, Brazilac Pele.

Pele je napisao:

- Ukrajina pokušava, bar na 90 minuta, da zaboravi tragediju koja je pogodila. Borba za Mondijal je sama po sebi težak zadatak. Kada smo se u prošlosti sreli, rukovali i smejali zajedno, nisam mogao da zamislim da ćemo jednog dana biti ovako podeljeni. Vi imate moć da zaustavite ovaj konflikt. Sve je u vašim rukama. Istim onim koje sam stegao u Moskvi kada smo se sreli 2017. godine - istakla je svetska fudbalska legenda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

03.06.2022 05:42

VLADIMIRE VLADIMIROVICU PUTIN NASTAVI STO SI ZAPOCEO I NEMOJ DA OBRACAS PAZNJA STO TEBI PISU SPIJUNI I I DUSMANI TVOJE DRZAVE I TVOM NARODU SPAKOVANO U NEKAGVOG PELETA ILI BIO KOG DRUGOG NEZNALICU KOJI NEMAJU POJMA DA SE RUSIJA BRANI OD ZAPADNE ZLOCINCE KOJI PREKO UKRAINE NAMERAVAJU DA ZAVLADAJU I SA RUSKOM DRZAVOM.