ŠALA, ILI NE? FSS ČESTITAO Luki Jovići OSVAJANJE Lige šampiona, a njegova statistika je PORAŽAVAJUĆA!

Autor:

Sport

29.05.2022

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je dobila svog novog šampiona u fudbalu.

ŠALA, ILI NE? FSS ČESTITAO Luki Jovići OSVAJANJE  Lige šampiona, a njegova statistika je PORAŽAVAJUĆA!

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Pobedoom nad engleskim Liverpulom rezultatom 1:0, Real Madrid je stigao do svoje 14. evropske krune u istoriji kluba, a u anale ovog takmičenja ulazi i ime srpskog reprezentativca Luke Jovića.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde finalni duel UEFA Lige šampiona ispratio je sa tribina stadiona „Francuska“ u Sen Deniju s obzirom da se nije našao u zvaničnom protokolu za navedeni susret, ali i pored toga Fudbalski savez Srbije je našem fudbaleru uputio čestitku putem zvaničnog Instagram profila.

 

 

Navedenio gest srpskog fudbalskog krovnog saveza naišao je na šaljive komentare ljubitelja fudbala u zemlji, ali mnogo je interesantnije videti statistiku našeg reprezentativca u ovosezonskom elitnom takmičenju.

Republika

Foto: Instagram.com/fudbalskisavezsrbije/printscreen

Komentari navijača na čestitku FSS-a

 

Slobodno se može reći da Luka Jović iza sebe ima poražavajuću sezonu.

Na ukupno 13 mečeva koliko je Real Madrid odigrao na putu do prestižnog trofeja, Jović je nastupio na svega tri. U okviru 2. kola „Grupe D“ u susretu protiv moldavskog Šerifa, Jović je ušao u igru u 65. minutu susreta. Ali nije sprečio šokantni poraz svoje ekipe rezultatom 1:2. Drugi put se na terenu našao u 4. kolu grupne faze. Tokom meča na „Santijago Bernabeu“ protiv ukrajinskog Šahtjora (2:1) ušao je u igru zamenivši Karima Benzemu i na terenu je proveo punih 11 minuta, a treći nastup je zabeležio u meču sa milanskim Interom. Bio je to poslednji susret grupne faze, a srpski reprezentativac je započeo meč, ali je igru napustio u 78. minutu susreta.

Za ukupno 114 minuta provedenih na terenu u ovosezonkoj UEFA Ligi šampiona, Luka Jović je ostvario i učinak od četiri udarca ka protivničkom golu, uputio je ukupno 40 dodavanja, od kojih su 36 bili uspešni, načinio je jedan dribling,a u odbrambenoj fazi je imao jednu uspešnu intervenciju.

Iz svega navedenog jasno je da Luka Jović mora što pre da promeni sredinu kako bi karijeru vratio na pravi put i kako bi bio kandidat za reprezentativni dres pred Svetsko prvenstvo koje se održava krajem godine u Kataru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading