NAVIJAČI NE SMEJU DA DOŽIVLJAVAJU OVAKVE SCENE: Iz Liverpula grme na UEFA i organizatora susreta - Upućen zvanični zahtev za pokretanjem istrage!

Autor:

Sport

29.05.2022

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neslavne scene prethodile su početku sinićne borbe za najvažniji evropski klupski trofej.

NAVIJAČI NE SMEJU DA DOŽIVLJAVAJU OVAKVE SCENE: Iz Liverpula grme na UEFA i organizatora susreta - Upućen zvanični zahtev za pokretanjem istrage!

Foto: Tanjug/AP

U finalu ovogodišnje UEFA Lige šampiona, ekipa Real Madrida savladala je Liverpul rezultatom 1:0, ali je početak susreta u "gradu svetlosti" kasnio, kako su organizatori izjavili, jer su se čekali navijači da ispune tribine stadiona u Sent Deniju.

Odmah nakon završetka meča, Fudbalski klub Liverpul je od UEFA organizacija zatražio pokretanje istrage zbog svega što se dešavalo pred početak finalnog susreta.

Naime, kako se približavao početak meča, izveštaji su ukazivali na to da su „stotine navijača“ bez ulaznica pokušale da upadnu na stadion zbog čega je početak odložen za gotovo 45 minuta usred nereda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Evropska kuća fudbala

 

UEFA je izdala saopštenje u kojem se ističe da su hiljade navijača Liverpula uhvaćene sa falsifikovanim kartama, usled čega je došlo do velike gužve na ulazima na stadion, ali i nereda nezadovoljnih ljubitelja fudbala. Zbog toga je francuska policija bila primorana da upotrebi i suzavac, a evropska fudbalska organizacija zatražila je i pokretanje istrage i tim povodom.

Nakon susreta saop[tenjem se obratio i Fudbalski klub Liverpul:

- Ovo je najveća utakmica u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da moraju da doživljavaju scene kojima smo večeras bili svedoci. Zvanično smo zatražili istragu o uzrocima ovih neprihvatljivih događanja.

Potpuno je jasno da je organizator ovako velike sportske priredbe zakazao, a da li će i kakve posledice snositi, ostaje da se vidi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading