ROMA I FEJNORD VEČERAS (21.00) U FINALU LIGE KONFERENCIJA: Murinjo se u Tirani sveti Partizanovom dželatu!

Autor:

Sport

25.05.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion Er Albanija u Tirani biće poprište duela između Rome i Fejnorda u finalu Lige konferencija, kojim će biti spuštena zavesa na premijernu sezonu u novoformiranom takmičenju pod okriljem u UEFA (21.00, Arena sport premijum 1).

ROMA I FEJNORD VEČERAS (21.00) U FINALU LIGE KONFERENCIJA: Murinjo se u Tirani sveti  Partizanovom dželatu!

Foto: Tanjug/AP

Trener rimske "vučice" legendarni Žoze Murinjo biće u prilici da posle dve Lige šampiona i Lige Evrope fenomenalnu karijeru upotpuni i peharom u trećem po snazi evropskom takmičenju, za koje je izjavio da nije neznačajno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Liga konferencija - Tirana

 

- Kada je počelo takmičenje, bilo je kritika, ali u polufinalu u Rimu bio 70.000 gledalaca, puni stadioni Marselja i Lestera, tako da je ovo takmičenje postalo važno i klubovi ga ozbiljno shvataju. Voleo bih da osvojim trofej, ali najviše zbog navijača, koji tako nešto dugo nisu iskusili, kao i zbog igrača, zbog iskoraka u karijeri. Manje sam egocentričan, više sam klupski čovek - rekao je Murinjo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tirana pred finale UEFA Lige konferencija

 

S druge strane, Fejnord, koji je autoritativno eliminisao Partizan u šesnaestini finala, priželjkuje četvrti trofej u Evropi i adut u tim nastojanjima biće mu najbolji strelac Lige konferencija Siril Desers, sa 10 postignutih golova. Trener Holanđana Arne Slot ima jasnu ideologiju.

- Mi smo tim s napadačkim mentalitetom, koji voli da ima posed i igra s intenzitetom. Poštujemo Romu i njihovog trenera Murinja, čija je biografija zadivljujuća, ali nas je teško pobediti - poručio je Slot.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading