SRBIJA VEĆ IMA DVA KLUBA U GRUPNOJ FAZI UEFA TAKMIČENJA: Liverpul doneo sjajne vesti Večitim rivalima!

Autor:

Sport

03.05.2022

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večerašnji meč polufinala Lige šampiona imao je veliki značaj i kada je srpski klupski fudbal u pitanju.

SRBIJA VEĆ IMA DVA KLUBA U GRUPNOJ FAZI UEFA TAKMIČENJA: Liverpul doneo sjajne vesti Večitim rivalima!

Foto: Starsport

Slobodan Urošević i Aleksandar Katai u duelu

Zahvaljujući odluci UEFA organizacije da suspenduje ruske klubove i za narednu evropsku sezonu, srpski fudbal je dobio "vetar u leđa" koji je potvrđen večerašnjim plasmanom Liverpula u finale Lige šampiona.

Eliminacijom Viljareala, postalo ej jasno da će srpski fudbal u narednoj sezoni imati obezbeđena dva predstavnika u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

Šampion Srbije na leto će startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona od trećeg kola. Samim tim, ako doživi neuspeh, naredna detinacija biće plej-of Lige Evrope, što automatski znači da je grupna faza Lige konferencija obezbeđena.

Istovremeno, naš predstavnik u Ligi Evrope u ovo takmičenje ulazi tek od plej-of faze, pa je takođe grupna faza trećeg po kvalitetu takmičenja obezbeđena.

Potpuno je jasno da srpski klupski fudbal proživljava najlepše trenutke ako se posmatraju prethodne tri decenije, a ostaje nada da će uz Crvenu zvezdu i Partizan, možda još neki klub da ostvari toliko očekivani uspeh kojim bi naš fudbal zaista doživeo enormni uspon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Peter Pan

04.05.2022 00:42

Koje vi gluposti pisete, kakao crni uspon. Preiskategorie prve die Runde kvalifikacija i time nam se oduzima mogucnost da sakupljamo bodove za Koeffizienten.