UDARNA VEST! Kraj sage: Zelenski PRESEKAO i ODLUČIO - ovo menja sve!

Autor:

Sport

11.06.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno, Ukrajinci će igrati fudbal uprkos ratu!

UDARNA VEST! Kraj sage: Zelenski PRESEKAO i ODLUČIO - ovo menja sve!

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

Predsednik Fudbalske asocijacije Ukrajine Andrij Pavelko izjavio je danas da će fudbalski šampionat te zemlje početi čak i pod bombama.

Uprkos ratnom stanju, prvenstvo bi trebalo da počne u avgustu, a Pavelko je dobio zeleno svetlo od predsednika države Volodimira Zelenskog da pokrene ligu.

- Dao mi je odobrenje prethodne nedelje. Sva fudbalska takmičenja ce startovati u avgustu, i za muškarce i za žene - izjavio je Pavelko za agenciju Asošiejted pres.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Šahtjora

O odluci koju je doneo sa Zelenskim, predsednik FS Ukrajine obavestio je šefove FIFA i UEFA Ðanija Infantina i Aleksandera Čeferina.


- Rekao sam im da ćemo ponovo igrati fudbal, čak i dok traje rat. Aku budemo morali, igraćemo i pod bombama. Računamo na njihovu podršku - poručio je Pavelko.

On je dodao da fudbal može da skrene misli Ukrajinaca sa rata i teškog stanja u zemlji.

- Fudbal može da skrene pažnju ljudi sa ovog rata i da ponudi Ukrajincima novu, drugačiju perspektivu za budućnost - smatra prvi čovek ukrajinskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Aleksa

11.06.2022 15:53

Samo domaci igraci?

Predrag

11.06.2022 22:57

Našu državu napalo i bombardovalo 19 zemalja,konstantno smo bili izloženi opasnosti od vazdušnoh napada pa se igrao fudbal. Ov odluku ukrajinci predstavili kao neki hrabar potez...smejurija...

Saja

11.06.2022 23:10

Život ide dalje.

sedi1

12.06.2022 04:04

.... dečko ti si na daljinskom upravljanju,.. i dobro si odigrao svoju rolu...