VEČITI RIVALI OD LETA NA RAZLIČITIM ISKUŠENJIMA U EVROPI: Zvezdi nikad LAKŠE DO LŠ, Partizan u PAKLU DO LE!

Autor:

Sport

24.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su toliko blizu elite da maštaju i o trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu. Crno-bele čekaju ozbiljni rivali na početku kvalifikacija

VEČITI RIVALI OD LETA NA RAZLIČITIM ISKUŠENJIMA U EVROPI: Zvezdi nikad LAKŠE DO LŠ, Partizan u PAKLU DO LE!

Foto: Starsport

Saša Zdjelar i Milan Rodić

Crvena zvezda se okitila petom uzastopnom, a 33. šampionskom, titulom, samim tim, izborila i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je čeka verovatno nikada lakši put do grupne faze u proteklih 30 godina.

Puleni Dejana Stankovića su za to sami zaslužni, pre svega sjajnim partijama u Evropi prošle sezone, gde su došli do osmine finala Lige Evrope, čime su podigli ukupan klupski koeficijent i stekli ulogu nosioca.

Zvezda će u kvalifikacije krenuti iz trećeg kola, što znači da će na evropskoj sceni prvi meč odigrati tek 2 ili 3. avgusta, a revanš sedam dana kasnije

Znaju u Zvezdi već i celu projekciju žreba, sve potencijalne rivale u dva kvalifikaciona kola.

U trećem krugu mogući protivnici srpskog prvaka su Šerif (Moldavija), Ludogorec (Bugarska), Kluž (Rumunija), Bodo/Glimt (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska) i Apolon (Kipar).

Republika

Foto: Starsport

Moguć ponovni duel... Detalj sa prethodne utakmice Šerifa i Crvene zvezde

Ukoliko prođe dalje, Zvezda će na poslednjem stepeniku pred grupu (u slučaju da svi favoriti opravdaju svoje uloge) imati za moguće protivnike Viktoriju Plzen (Češka), Karabag (Azerbejdžan), Malme (Švedska) i Trabzon (Turska).

Prema trenutnoj projekciji žreba, ako bi stalno prolazili favoriti, Zvezda bi na žrebu za grupnu fazu bila u četvrtom šeširu.

Ukoliko bi tri favorita ispala tokom kvalifikacija, recimo Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb, onda bi uspela da uskoči u treći šešir.

U svakoj varijanti, Zvezda ima obezbeđenu jesen u Evropi, grupnu fazu Lige konferencija

Kada je reč o Partizanu, poraz Rendžersa od Ajntrahta u finalu Lige Evrope je pokvario dosta toga.

Borbu za Ligu Evrope crno-beli će započeti iz trećeg kola, u kojem će učestvovati samo četiri kluba, među kojima nema podele na nosioce i nenosice.

Jedini siguran mogući rival je Slovačko, klub koji je osvojio Kup Češke, a preostala dva će biti poraženi iz staze nešampiona u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojoj će igrati Dinamo Kijev (Ukrajina), Mitjiland (Danska), Fenerbahče (Turska) i drugoplasirani tim Kipra, trenutno APOEL.

Republika

Foto: Starsport

Izbeći Mitjiland i Fenerbahče... Aleksandar Stanojević, trener Partizana

Ukoliko Partizan prođe u plej-of Lige Evrope, mogući protivnici na žrebu će mu biti Gent (Belgija), Harts (Škotska), Dnjepar (Ukrajina), Austrija Beč (Austrija), pobednik Kupa Turske (Kajzeri - Sivas), danski Silkeborg ili Odenze, kao i predstavnik Kipra.

Suštinski, za Partizan je ključno da prođe prvu prepreku jer bi time obezbedio makar plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Ako ispadne odmah u trci za Ligu Evrope, onda će igrati u plej-ofu za Ligu konferencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
NAVIJACI PARTIZANA

24.05.2022 06:48

Dok kilava uprava vodi Klub napretka nema. Oni kao da rade za tudje INTERESE. Tim SVE SLABIJI I SLABIJI a dug I tako SVE veci. NAPOLJE bre nesposobni .