PRORADIO INAT! Rusi povlače SAMOUBILAČKI POTEZ usred rata u Ukrajini!

Autor:

Sport

04.05.2022

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morali su da reaguju pritisnuti sankcijama, da li su preterali?

PRORADIO INAT! Rusi povlače SAMOUBILAČKI POTEZ usred rata u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Rusije ozbiljno razmatra prelazak u AFC (Azijsku fudbalsku uniju) zbog tretmana koji je doživeo od strane UEFA.

Naime, Evropska kuća fudbala u ponedeljak je onemogućila Rusiju da se kandiduje za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine, a njihovim klubovima je zabranjen izlazak u Evropu.

Stoga, sve se glasnije čuju tonovi o "selidbi" na istok.

Mislim da je došlo vreme da se ozbiljno razmisli o prelasku u Azijsku fudbalsku uniju - naveo je bivši bokser Dimitrij Pirog, član Državne dume.

 

 

Ovakav potez Rusa mnogi vide kao "samoubilački". Ukoliko promene uniju, svakako neće moći da učestvuju na Mundijalu, dok ostaje otvoreno pitanje koliko tamošnjim velikanima (Zenit, CSKA, Spartak...) odgovara igranje azijske Lige šampiona na duži rok, iz finansijskog ugla...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Dragan

04.05.2022 21:13

Uefa, fifa i mnoge druge organizacije zabraniti im rad.

tako je

05.05.2022 03:14

ne samo fudbal vec i ostali aportovi. sanjam dan kada se bude formirao Rusija tenis dogadjaj uz ucesce svih Srpskih tenisera.