ODLUKA IZ NIONA SE SA NESTRPLJENJEM IŠČEKUJE: Sve je izvesnije - Zvezda direktno obezbeđuje plasman u grupnu fazu??

Autor:

Sport

02.05.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako aktuelno evropsko fudbalsko klupsko takmičenje i dalje nije završeno, već se uveliko prave planovi za narednu sezonu koja će, kako trenutno stvari stoje, biti pod velikim velom neizvesnosti.

ODLUKA IZ NIONA SE SA NESTRPLJENJEM IŠČEKUJE: Sve je izvesnije - Zvezda direktno obezbeđuje plasman u grupnu fazu??

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Vać sada su poznata imena 15 učesnika UEFA Lige šampiona u sezoni 2022/23. Plasman u evropsku fudbalsku elitu već su obezbedili Real Madrid, Barselona, Bajern, PSŽ, Mančester siti, Liverpul, Porto, Inter, Milan, Napoli, Juventus, Borusija Dortmund, Salcburg, Sporting Lisabon, kao i Zenit, ali veliki znak pitanja vlada kada je ruska ekipa u pitanju.

Ukoliko evropska kuća fudbala UEFA ostane pri stavu i suspenziji klubova sa područja Ruske Federacije i Belorusije, samim tim nastala bi velika pomeranja kada je UEFA lista u pitanju što bi direktno uticalo i na srpske klubove. 

Republika

Foto: Printscreen/Wikipedia

UEFA lista

 

Naime, srpski klupski fudbal trenutno zauzima 16. poziciju na UEFA listi, što je prvo mesto ispod crte koje deli države sa jednim i dva učesnika u Ligi šampiona. Ukoliko bi ruski klubovima u narednoj sezoni bilo oenmogućeno učešće, samim tim, već u narednoj sezoni Srbija bi zauzela "kotu 15", što bi značilo da pored šampiona i drugoplasirana ekipa Super lige Srbije obezbeđuje kvalifikacioni put ka eliti.

Istovremeno, srpski šampion bi ostvario još jedan benefit, pošto bi umesto drugog, takmičenje započeo od trećeg kvalifikacionog ciklusa, pa bi samo jedan uspeh u dvomeču značio i obezbeđenje plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, a Liga konferencija bi već bila u džepu.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo u kom takmičenju i od koje kvalifikacione runde krenuti srpski klubovi, a tu se prevashodno misli na Crvenu zvezdu i Partizan koji decenijama u nazad jednini donose poene srpskom klupskom fudbalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Jovan

03.05.2022 18:06

Više bih voleo da to bude po zasluzi to jest, dostignućima naših klubova...