ŠUŠKA SE: On će preuzeti odgovornost - vraća se u klub da pomogne u prevazilaženju nagomilanih problema?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.01.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenje je na dohvat ruke...

ŠUŠKA SE: On će preuzeti odgovornost - vraća se u klub da pomogne u prevazilaženju nagomilanih problema?

Foto: Starsport

Fudbaleri šabačke Mačve jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na osmoj poziciji što se može smatrati zadovoljvajućim s obzirom da je primarni cilj svih u gradu na obali Save plasman u plej-of fazu takmičenja.

 

Crveno-crni su zabeležili skor od sedam pobeda, isto toliko poraza i šest remija, ali su dešavanja tokom zimske pauze zabrinula pristalice kluba.

Naime, klub se našao u organizacionoj i finansijkoj krizi što je pretilo da uruši sve ono što je građeno u prethodnom periodu. Rukovodstvo je podnelo ostavku, stručni kadar je takođe napustio klub i činilo se da su se igrači našli u nezavidnoj situaciji.

Međutim, očekuje se da predstojeća vanredna Skupština kluba donese razjašnjenje svih trenutnih nepoznanica, a sportskim krugovima u gradu se šuška da bi čelnu poziciju mogao da preuzme rođeni Šapčanin i nekadašnji fudbaler Mačve, Miloš Adamović.

Reč je o igraču koji je ponikao u redovima OFK Beograda, a koji u Šapcu ima status istinske legende s obzirom da je crveno-crni dres nosio u periodu od leta 2017. do januara 2023. godine kada je prešao u ivanjički Javor-Matis u kojm je imao i poslednji angažman.

Foto: Starsport

legenda šabačkog fudbala - Miloš Adamović

 

- Miloš Adamović:

Datum rođenja: 19. jun 1988. godine

Mesto rođenja: Šabac

Pozicija u timu: vezni fudbaler

Igračka karijera: OFK Beograd U-19 (Beograd), OFK Beograd (Beograd), Šerif Tiraspolj (Moldavija), Polonija Varšava (Poljska), Taraz (Kazahstan), Sunkar Kaškelen (Kazahstan), Ravan Baku (Azerbejdžan), Mladost (Lučani), Vašaš (Mađarska), Radnik (Surdulica), Mačva (Šabac), Javor-Matis (Ivanjica)

Reprezentativna karijera: Srbija U-19 (3 ut.)

Povodom celokupne situacije Adamović je u razgovoru za "Sportski žurnal" izjavio:

- Kao i ostali sadašnji i bivši igrači, zabrinut sam zbog poslednjih događaja u klubu i činjenice da se našao u ozbiljnoj finansijskoj i organizacionoj krizi. O tome ko će da obavlja funkcije posle Vanredne skupštine, odlučivaće nadležni organi, a sada je najvažnije da svi u okviru mogućnosti, damo doprinos oporavku kluba. Stvari su krenule u dobrom smeru, pripreme se odvijaju po planu, iako se igračima duguju brojne plate i premije, a privremeni rukovodeći organ povlači odlične poteze da bi se stanje što pre normalizovalo. U tom svetlu, za mene je najvažnije da dam maksimalan doprinos.

U išekivanju vanredne Skupštine kluba treba podsetiti da će Šapčani u prolećnoj premijeri dočeakti OFK Vršac. Meč je zakazan za 24. februar, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je podelom bodova, rezultatom 0:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading