OPERACIJA "OPSTANAK" POČINJE: Nekadašnji superligaš ima samo jedan cilj - u njegovom ostvarenju glavnu ulogu imaće mladi čuvar mreže!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.01.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji superligaš nalazi se samo na korak od poptunog potonuća.

OPERACIJA "OPSTANAK" POČINJE: Nekadašnji superligaš ima samo jedan cilj - u njegovom ostvarenju glavnu ulogu imaće mladi čuvar mreže!

Foto: OFK Bačka

Vojin Stajković

Pre samo tri sezone na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci gostovali su najbolji srpski fudbalski klubovi, a danas se nekadašnji superligaš nalazi pred ponorom ispadanja u četvrti rang.

 

Prvi deo takmičarske 2023/24 godine u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala ekipa OFK Bačke je okončala sa skorom od svega dve pobede (Hajduk 1912 Kula 2:1 i Naftagas Elemir 3:2), pet remija i osam poraza, što im je sa svega 11 bodova donelo fenjerašku poziciju nakon jesenjih prvenstvenih borbi.

Tokom predstojećeg proleća, jedini cilj svih u Bačkoj Palanci, jeste opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, a kako bi navedeno i ostvarili u redove OFK Bačke je stiglo i prvo pojačanje i to iz ekipe koja će predstavljati jednog od glavnih konkurenata u borbi za očuvanje statusa.

Naime, iz redova trinaestopalsirane Tise iz Adorjana stigao je golman Vojin Stajković.

Reč je o dvadesetdvogodišnjem čuvaru mreže koji je prve fudbalske korake načinio u subotičkom Spartaku, a koji je dres Adorjanaca zadužio leta 2022. godine.

Foto: OFK Bačka

a stadionu "Slavko Maletin Vava" se nadaju povratku na nekadašnje staze uspeha

 

- Vojin Stajković:

Datum rođenja: 26. oktobar 2001. godine

Mesto rođenja: Subotica

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: Spartak U-17 (Subotica), Spartak U-19 (Subotica). Bačka 1901 (Subotica), Đakovo (Hrvatska), Tisa (Adorjan)

Treba podsetiti da su redove nekadašnjeg superligaša tokom zimskog prelaznog roka napustili Vladimir Tasić i Filip Bajić, a pored mladog čuvara mreže dres OFK Bačke će od predstojećeg proleća nositi i Mateja Novaković i Stefan Trimanović.

Priliku za debi u dresi novog kluba, sva trojica novajlija će imati u prolećnoj premijeri kada će OFK Bačka na svom terenu ugostiti upravo sastav Tise iz Adorjana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading