DERBI POLUSEZONE U DAROSAVI: Crno-beli su spremni da pomrse račune lideru!

Autor:

Sport

07.10.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Mladost u direktnom okršaju za prvo mesto na tabeli.

DERBI POLUSEZONE U DAROSAVI: Crno-beli su spremni da pomrse račune lideru!

Foto: FK Partizan 1945 Darosava

U okviru šestog kola Šumadijske lige Sever sastav Partizana 1945 iz Darosave ugostiće ekipu Mladosti iz Jelenca, utakmica se igra u nedelju, 8. oktobra od 15 časova.

Domaćin nedeljnog duela je u poslednjih pet sezona bio učesnik tri različita ranga, od zone do opštinske lige, crno-beli su trenutno "na sredini" sa odličnim šansama da se "pobiju" za mesto koje vodi u viši rang. Trenutno tim iz Darosave sa učinkom od četiri trijumfa i jednog poraza zauzima drugu poziciju na tabeli, sa jednim bodom zaostatka u odnosu na lidera, odnosno predstojećeg rivala.

Partizan je odlično otvorio sezonu, savladana je Trešnjevica rezultatom 8:1, ali je već u drugom kolu upisan poraz na gostovanju BSK-u (2:1), nakon toga napravljena je serija od tri vezana trijumfa. Napadači crno-belih su odlično raspoloženi, mrežu rivala su tresli u 20 navrata, dok je njihov golman savladan u pet situacija.

Sutrašnji rival crno-belima biće aktuelni lider na tabeli, tim iz Jelenca koji je sa učinkom od četiri trijumfa i jednog remija sakupio 13 bodova. Pored prve pozicije po bodovnom saldu, tim Mladosti je odličan i po pitanju postignutih i primljenih pogodaka. Trenutno ekipa "drži" epitet najboljeg napada sa 24 lopti u mreži rivala, dok je njihov golman savladan u četiri situacije, i po tom paramteru je takođe na prvom mestu.

Iz redova Mladosti su povodom predstojećeg meča poručili:

- Derbi kola, a možda i derbi sezone, predstojeći rival je jedan od kandidata za ulazak u viši rang, što su pokazali i rezultatima u prva pet kola od starta sezone. Nažalost, tim iz Darosave je ostao bez svog kapitena i najboljeg strelca, verovatno i igrača, i on će neko vreme odsustvovati sa terena zbog povrede, a mi mu želimo brz oporavak. Trijumf na ovom susretu bi nam jako značio na polju samopouzadanja za naredni period, a stvorili bi i bolju razliku u odnosu na prvog pratioca, što bi nas rasteretilo za dalje mečeve. 

Prošle godine u Jelencu duel ova dva tima je završen remijem (1:1), dok je u Darosavi slavio gost rezultatom 3:1.

Partizan 1945 (Darosava) - Mladost (Jelenac)

Nedelja, 8. oktobar od 15 časova

Teren u Darosavi

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading