POVRATAK NAKON DVE DECENIJE: Pre samo nedelju dana su doneli odluku da se uključe u takmičenje i na startu sezone otkinuli bodove velikom favoritu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.08.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak na velika vrata...

POVRATAK NAKON DVE DECENIJE: Pre samo nedelju dana su doneli odluku da se uključe u takmičenje i na startu sezone otkinuli bodove velikom favoritu!

Foto: FK Napredak Svračkovci

Fudbalski klub Napredak iz Svračkovaca na sportskoj mapi Srbije egzistira više od pola veka, a pre samo nešto više od nedelju dana, zaljubljenici u ovu igru doneli su odluku da se ekipa ipak uključi u ovosezonsko takmičenje u okviru Opštinske lige Gornji Milanovac, nakon gotovo punih 20 godina.

Kako su iz kluba istakli, navedeno takmičenje za njih je potpuna nepoznanica, u borbu za bodove su ušli sa novim igračkim kadrom i ambicije u ovom momentu i nisu prevelike.

Međutim...

Žreb je hteo da već u premijeri kada je u pitanju takmičarska 2023/24 godina, dočekaju sastav Brezaka iz Pranjana, klub koji po mnogim mišljenjima već u ovom trenutku poseduje sastav koji bi mogao da odgovori i iskušenjima u višem rangu takmičenja, Moravičkoj okružnoj ligi.

Oko pedesetak okupljenih ljubitelja fudbala imalo je priliku da prisustvuje pravoj prvenstvenoj borbi za bodove koja je donela i tenzije na samom terenu usled čega je sudija Bogdan Lukić čak deset puta morao da se lati džepa i posegne za javnim opomenama.

Foto: FK Napredak Svračkovci

Ponovo je oživelo na stadionu u Svračkovcima

 

Gosti iz Pranjana su imali terensku inicijativu, ali je domaći sastav stvorio nekolicinu izglednih prilika za psotizanje pogotka. Jednu od njih, u 39. minutu iskoristio je Ognjen Minić koji je pobegao defanzivcina gostiju i rutinski matirao golmana Damljanovića.

Minimalnom prednošću domaće ekipe otišlo se na odmor, ali su gosti u nastavku susreta kaznili sve promašaje fudbalera Napretka i u 73. minutu preko Stefana Bralovića stigli do izjednačenja i ispostaviće se, jednog boda na startu šampionata.

Mogao je u nadoknadi vremena da se proslavi Dragutin Vukašinović koji se našao oči u oči sa golmanom Brezaka, ali je u povoljnoj prilici samo uzdrmao okvir gola.

- Opštinska liga Gornji Milanovac, 1. kolo:

Napredak (Svračkovci) - SFU Brezak 1936 (Pranjani) 1:1 (1:0)

Strelci: O. Minić u 39. minutu za Napredak; S. Bralović u 73. minutu za SFU Brezak 1936

Stadion: FK Napredak, Svračkovci

Gledalaca: 40

Sudija: Bogdan Lukić (Gornji Milanovac)

Žuti kartoni: N. Pavlović, M. Ilić, B. Vulićević, S. Čepić, J. Urošević (Napredak); M. Milisavljević, V. Stanojević, S. Albijanić, I. Trifunović (SFU Brezak 1936)

Napredak (Svračkovci): Čepić, Đurović (Vulićević), Jovanović, J. Urošević, Glišović, Vujović (A. Urošević), Ratković, Pavlović (Vukašinović), Mihailović (Lazić), Ilić, Minić.

SFU Brezak 1936 (Pranjani): Damljanović, N. Petrović, Pavlović, Jovanović, Albijanić, I. Petrović, T. Gavrović, M. Gavrović, Vasiljević (Stanojević), Bralović, Trifunović (Milisavljević).

U narednoj takmiačrskoj rundi ekipa Napretka gostuje Šumadiji iz Brđana, dok će Brezak u Pranjanima dočekati ekipu Takovskog Ustanka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading