"DAN D" SRPSKOG FUDBALA: Nakon odluke disciplinske komisije, mnoga pitanja ostaju nerešena! Ko će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.07.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodskim rečnikon, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane...

"DAN D" SRPSKOG FUDBALA: Nakon odluke disciplinske komisije, mnoga pitanja ostaju nerešena! Ko će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije?

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net

Dešavanja u srpskom klupskom fudbalu, ovog ponedeljka 24. jula u drugi plan su bacila i žreb za evropske kupove.

 

Iako takmičarska 2023/24 godina startuje za samo nekoliko dana mečevima prvog kola superligaškog karavana, sastav elitnog ranga, kao i raspored mečeva i dalje nije poznat, a s obzirom na navedeno, i ostala, neželigaška takmičenja našla su se u problemu.

Kako prenose mediji, FK Kolubara iz Lazarevca, po odluci Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, definitivno u predstojećoj sezoni neće biti deo Superlige Srbije, a s obzirom na oprečne informacije po kojima su Lazarevčani spušteni u treći, ili najniži stepen takmičenja srpskog klupskog fudbala, naknadno će biti izvršena i pomeranja u svim rangovima nacionalnog klupskog fudbala.

Ipak, u ovom momentu je potpuno jasno da eliminacijom Lazarevčana, u Prvoj ligi Srbijie ostaje jedno upražnjeno mesto i za sada nije poznato na koji način će ono biti popunjeno.

Na osnovu nekih ranijih događanja, moglo bi se naslutiti da je glavni favorit da zadrži status člana drugog stepena takmičenja, jeste 13. plasirana ekipa iz prethodnog šampionata, a u pitanju je ekipa Loznice.

Foto: FK Loznica

Loznička fudbalska lepotica će biti svedok prvoligaških mečeva?

 

Svakako veliku prednost u odnosu na eventualne konkurente, Loznica ima i u činjenici da je klub dobio novi, supermoderni sportski objekat koji predstavlja ponos ne samo Srbije, već i ovog dela Evrope.

Ukoliko bi Lozničani ipak odustali od takmičenja, što je malo verovatno, Zajednica klubova Super i Prve lige bi ponudu za popunu upražnjenog mesta verovatno ponudila narednom klubu na osnovu plasmana, a to je kruševački Trayal, da bi poslednja pozivnica bila poslata ekipi Zlatibora. Jedino je poznato da beogradski Rad kao poslednjeplasirani u prethodnom šampionatu nema mogućnost da izbori opstanak "za zalenim stolom".

Za kraj se mora istaći da se iz prikrajka, eventualnom pozivu nadaju i vicešampioni srpkoligaških karavana Zemun, Borac iz Šajkaša, čačanski Borac 1926 i pirotski Radnički.

Ipak, mora se sačekati definitivna odluka FSS-a koja bi trebala da bude poznata danas nakon 16 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading