MEMORIJALNA UTAKMICA "ANDRIJA STANIŠIĆ": Igrači Morave i Jastrepca odmerili snage u prijateljskom duelu!

Autor:

Sport

24.07.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je prisutna i rodbina porodice Stanišić.

MEMORIJALNA UTAKMICA "ANDRIJA STANIŠIĆ": Igrači Morave i Jastrepca odmerili snage u prijateljskom duelu!

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

Na igralištu Jastrepca u Tešici juče je odigran susret između istoimenog tima i Morave iz Žitkovca, reč je o memorijalnom meču u znak sećanja na Andriju Stanišića, mladog i talentovanog fudbalera koji je tragičnu izgubio život pre godinu dana na beogradskoj Adi Ciganliji.

Republika

Andrija je igrao u Jastrepcu, zatim je jednu sezonu proveo u Moravi, da bi se ponovo vratio u Tešici, tragična vest o njegovom preranom odlasku stigla je upravo kada su ova dva tima prošle sezone igrala prijateljsku utakmicu u Žitkovcu.

Pre početka utakmice fudbaleri su izašli u majicama sa likom Andrije Stanišića, a u pozadini majice bio je broj 3 koji je Andrija nosio. Bila je prisutna i rodbina porodice Stanišić. Duel je počeo odavanjem počasti minutom ćutanja.

Iako je rezultat ovog meča bio u drugom planu, prisutna publika je imala šta da vidi. Posle samo tri minuta igre na odličan centaršut Bojana Bogdanovića, kapiten Nenad Marjanović glavom šalje loptu u mrežu Jastrepca, 1:0 za Moravu.

Igrao se 20. minut kada je viđena nova promena rezultata. Strelac prvog gola za goste, Marjanović je nakon greške poklonio loptu rivalu, što je on uspeo da iskoristi na pravi način, lopta završava u mreži, 1:1.

Na isteku pola sata meča Lazar Popović je sa nekih 30 metara uposlio Mihajla Cvetkovića, koji je na jako lep način sproveo loptu u mrežu, 2:1 za Moravu. 

Samo dva minuta kasnije gosti stižu do dva gola prednosti, Cvetković nakon pogotka upisuje i asistenciju, dok se na listu strelaca upisuje Konstantin Jevremović, koji je po prvi put pogodio u dresu Morave, 3:1.

U drugom poluvremenu zaigrali su domaći bolje, igrao je Jastrebac kako je Milan Tasić "svirao", što je dovelo ubrzo do izjednačenja, na isteku sat vremena igre rezultat je glasio 3:3.

Morava je do pobede stigla u 83. minutu preko identične akcije kao i kod prvog gola, Bogdanović je odlično izveo udarac iz ugla, dok je Marjanović glavom poslao loptu u mrežu.

Jastrebac (Tešica) - Morava (Žitkovac) 3:4 (1:3)

Oba sastava će u predstojećem periodu nastaviti sa odigravanjem kontrolnih utakmica, dok se memorijalni turnir "Andrija Stanišić" sledećeg leta "seli" u Žitkovac.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading