VRTIĆ "ZIDA" NOVU FUDBALSKU GRAĐEVINU: Nezavidna situacija u Radu (ne)utiče na igrački kadar pred novu sezonu!

Autor:

Sport

06.07.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rad proživljava najteže sportske momente u istoriji kluba, ali istovremeno i traži fudbalsku prečicu do ekspresnog izlaska iz krize.

VRTIĆ "ZIDA" NOVU FUDBALSKU GRAĐEVINU: Nezavidna situacija u Radu (ne)utiče na igrački kadar pred novu sezonu!

Foto: Lična arhiva Miloša Tanovića

Miloš Tanović: Tačno dve decenije sam na Banjici, nikada nije bilo teže, ali ljubav i optimizam prema klubu treneru Đorđu Čotri i nama, saradnicima, iz stručnog štaba daje sportski elan da sa ubedljivo najmlađom ekipom u ligi sačuvamo fudbalski obraz kluba iz Crnotravske ulice.

Republika

Koliko mogu „građevinari“ u novom prvenstvu?


- Nismo u prilici da planiramo plasman. Možda je upravo to prilike za poletarce Rada da pokažu pravo lice na terenu - iskren je za portal Republika.rs, pomoćni trener „plavih“, Miloš Tanović.

Da li ste isplanirali pripreme?

- Poznato je samo da će za Rad u sezoni pred nama da igraju veoma, veoma mladi fudbaleri koji su, praktično, tek iskoračili iz podmlatka ili još uvek igraju u Omladinskoj školi.

Da li igračka mladost može da bude adut Rada?

- Nadamo se da će tako biti.

Mlad tim ekipe sa Banjice je postao tradicija za Rad.

- Već nekoliko godina se, u pauzi između dva prvenstava, ponavlja ista sportska priča. Prelazni rok i kreiranje tima je, zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj se klub nalazi, do prvog takmičarskog minuta, neizvestan. Sada se zna da ćete imati najmlađi tim na beogradskom „Severu“.

- Ako se zatvori finansijska konstrukcija biće i pojačanja. Izvesno je da je potrebano dva –tri iskusna igrača koja bi usmerila fudbalsku mladost „građevinara“ na pobednički kolosek.

Može li vođa generacije da bude neko iz aktuelnog igračkog kadra?

- Najstariji fudbaleri imaju 25 godina. Među njima, Nenadović je osetio seniorski „barut“, sigurno je da će Popesković da dobije priliku da se dokaže…

Koliko Vam je teško da pripremate vrlo mladu ekipu za ozbiljna iskušenja u srpskoligaškom karavanu?

- Istovremeno je i teško i dobro jer je mlad igrač, željan takmičarskih minuta spreman da usvaja znanje i trenira upornije i predanije od formiranih fudbalera po tačnim instrukcijama trenera, dok oni malo iskusniji već imaju izgrađen model treninga, pa se često njima prilagođava trener.

Klub je za nedelju najavio donatorsko veče za oporavak „garađevinara“.

- Rad ima vernu publiku koja je i u najtežim momentima ostala uz „plave“. Svi u klubu se nadamo da će tako biti i sada, da će doći dovoljno ljudi i da će da se pronađe prava „terapija“ za Rad - zaključio je Tanović.

„Vrtić“ Rada uskoro počinje sa „zidanjem“ neke nove fudbalske građevine na Banjici.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading