SAVEZ JE DONEO KONAČNU ODLUKU: Poznat je termin i mesto odigravanja finalne utakmice kup takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.05.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve ekipe se nalaze na korak od osvajanja trofeja.

SAVEZ JE DONEO KONAČNU ODLUKU: Poznat je termin i mesto odigravanja finalne utakmice kup takmičenja!

Foto: FK Voždovac

Za prestižni pehar nemanjen pobedniku Kupa Fudbalskog saveza Beograda za sezonu 2022/23, boriće se BASK TEK sa Careve ćuprije i sastav iz Gornje varoši, ekipa Zemuna.

 

U dosadašnjem toku kup takmičenja dve ekipe su najviše pružile i sa sasvim zasluženo su stigle do finalnog susreta koji je na programu u sredu 24. maja sa početkom od 17 časova. Prema najnovijoj odluci krovne fudbalske organizacije srpske prestonice, navedeni meč će biti odigran na stadionu u Zaplanjskoj ulici, domu fudbalera beogradskog Voždovca.

Kada je reč o putu učesnika predstojećeg finala do završne borbe za trofej, ekipa BASK TEK-a je u šesnaestini finala savladala OFK Mladenovac rezultatom 5:2, zatim su u osmini finala bili bolji od kumodraškog Torlaka 4:0, da bi u samom finišu ovosezonkog takmičenja bili bolji od Sinđelića (2:0) i PKB-a iz Padinske Skele (0:0-5:4).

Sa druge strane Zemun je na startu takmičenja minimalnim rezultatom 1:0 savladao Zuce 2019, zatim su plavo-zeleni bili bolji od Prve Iskre iz Bariča 4:0, da bi u četvrtfinalnom dvoboju ubedljivo savladali velikog rivala OFK Beograd sa ubedljivih 4:1. U presudnoj borbi za plasman u finale Gornjovarošani su rezultatom 2:1 eliminisali BSK Borču.

- Kup Fudbalskog saveza Beograda, finale:

BASK TEK (Beograd) - Zemun (Zemun)

Stadion: TC "Stadion"

Datum: Sreda, 24. maj

Početak: 17 časova

Foto: Fudbalski savez Beograda

Sledi borva za prestonički trofej

 

Treba napomenuti da se ovosezonski finalisti takmiče u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana. Ekipa sa Careve ćuprije u poslednja tri prvenstvena kola nema imperativ moranja s obzirom da se sa 40 osovjenih bodova nalazi na šestoj poziciji prvenstvene tabele.

Sastav Zemuna je prethodnog vikenda poražen u velikom derbiju od ekipe OFK Beograda čime su lidersku poziciju prepustili "romantičarima" i sada im jedino ostaje nada da će veliki rival doživeti neki kik u narednih 270 minuta fudbala čime bi se od jeseni u Gornjoj varoši igrao prvoligaški fudbal.

Interesantno je napomenuti da će se dve ekipe astati i u petak 19. maja u meču 28. runde Srpske lige Beograd, a prvi ovosezonski duel dva tima koji je odigran 5. novembra prethodne godine, okonan je podelom bodova, rezultatom 0:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading