ODLIČNU ATMOSFERU ČUVAJU DOBRI REZULTATI: Iskusni štoper savetuje mlade saigrače - grešaka na domaćem terenu ne sme biti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U redove plavo-belih je stigao kako bi pomogao mladim kolegama u ostvarenju klupskog cilja.

ODLIČNU ATMOSFERU ČUVAJU DOBRI REZULTATI: Iskusni štoper savetuje mlade saigrače - grešaka na domaćem terenu ne sme biti!

Foto: Nsfudbal.com

U redove Mladosti iz Bačkog Jarka, Ivan Jakovljević je stigao na insistiranje stručnog štaba. Iza sebe ima bogato intarnacionalno iskustvo nastupima u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Albaniji i Hrvatskoj, a noseći dres Radnika iz Bijeljine 2016. godine stigao je do trofeja namenjenog pobedniku Kupa Bosne i Hercegovine.

 

Tokom dosadašnjim mečeva koji su odigrani u okviru nastavka takmičenja u okviru Vojvođanske lige Jug, ekipa iz Bačkog Jarka je poražena od Šajkaša 1908 iz Kovilja rezultatom 0:1, da bi prethodne nedelje bio zabeležen i prvi prolećni trijumg u susretu sa šidskim Radničkim 3:0. 

Svoje prve utiske o novom klubu, za portal "Nsfudbal.com" izneo je iskusni tridesettrogodišnji defanzivac:

- Zatekao sam puno mladih igrača, okupljenih oko istog cilja, a to je plasman u mirnim vodama. “Jug“ je najkvalitetniji od sve tri grupe Vojvođanske lige, pa mi je bio dodatni izazov da se oprobam u plavo-belom dresu. Na svakom koraku je primetno da je Bački Jarak fudbalska sredina, startovali smo sa polovičnim učinkom, ali verujem da ćemo se stabilizovati u nastavku prvenstva i bodove osvajati u kontinuitetu. 

Jakovljević ima posebnu poruku svim saigračima:

- Mladost je klub bogate tradicije, nekadašnji član Prve B lige. Po svim parametrima zaslužuje bar status srpskoligaša, ali aktuelni trenutak je drugačiji. Potrebno je da se poklopi puno kockica da bi došlo do iskoraka ka većoj sceni. Liga sa devet bivših srpskoligaša je zahtevna, borba za prvo mesto podjednako je interesantna, kao bitke za očuvanje statusa. Ne sme da bude greške na domaćem terenu, izgubljene bodove nije lako nadoknaditi u ulozi gosta.

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Stadion "Livadice"

 

Za kraj, iskusni Ivan Jakovljević, posebno je istakao:

- Imamo odličnu atmosferu u svlačionici, sačuvaće je samo dobri rezultati. Sposobni smo da se sa svima uhvatimo u koštac, ali svako od nas mora da pruža maksimum. Improvizacije ne prolaze u situaciji kada je bitan svaki bod, kroz nastojanja da održimo bezbednu distancu u odnosu na zonu ispadanja. Zakuvalo se na začelju, niko ne želi da bude ispod crvene linije, to povećava ulog u svakom meču.

U narednom prvenstvenom kolu ekipa Mladosti gostuje Slogi iz Erdevika. Susret je na programu u subotu 18. marta sa početkom od 15 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading