OTELI JOJ, PA UBILI ĆERKU ALEKSANDRU: Preuzela pravdu u svoje ruke, pronašla napadače, a onda se dogodio NAJTUŽNIJI OBRT

Autor:

Razonoda

29.08.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovala je da će joj ćerka biti pronađena. Kada je dobila informaciju da je ubijena, u njoj je postojala samo jedna želja - da sve kidnapere i ubicu privede pravdi

OTELI JOJ, PA UBILI ĆERKU ALEKSANDRU: Preuzela pravdu u svoje ruke, pronašla napadače, a onda se dogodio NAJTUŽNIJI OBRT

Foto: Daily Star printscreen

Kada je dvadesetogodišnja Meksikanka Aleksandra Salinas Rodrigez nestala u svom rodnom kraju, niko u komšiluku nije znao šta joj se dogodilo.

Majka Mirijam Rodrigez uzalud je odlazila u policiju raspitujući se o otmici, ne sluteći da i u njoj postoje ljudi sumnjivih karaktera.

Započela je internu istragu koja ju je na kraju dovela do informacije da joj je ćerka ubijena, a tada je krenula osveta. Roditeljska, majčinska osveta. Bez ikakvih kočnica i zakonske odgovornosti prema korumpiranoj policiji.

Mirijam je znala da neće moći da ode na drugi svet a da kidnapere i kriminalce ne pogleda u oči. I možda im i presudi. U ime ćerke.

Meksički mediji navode da je Mirijam sama krenula u osvetu. Poput glumca Lajama Nisona u poznatoj franšizi “Oteti”. Sama protiv podzemlja i kartela.

Domogla se lažnog identiteta i na samo njoj znan način, infiltrirala se u zloglasnu organizaciju “Los zetas”. Prvo je upoznala rođake i prijatelje članova bande. 

Pred njima je glumila anketarku, doktorku i trgovca. Imala je svo strpljenje ovog sveta i polako je plela paukovu mrežu. Osveta je često spora ali je dostižna.

Posle nekoliko meseci čuvanja pravog identiteta, došla je do prve informacije koji su momci učestvovali u kidnapovanju njene ćerke. To, međutim, nisu bile i njene ubice.

Republika

Foto: Facebook/MiriamRodriguez

Mirijam je uspela u nameri da se dočepa ubica ćerke, ali je to platila glavom

 

Kako je videla da je policija u njenom kraju korumpirana, otišla je na federalni nivo i stupila u kontakt sa najvišim zvaničnicima meksičke policije. Dugo su trajala međusobna ubeđivanja da je to što radi Mirjam ispravno i u skladu sa zakonom.

Ipak, policija je popustila ali joj nije dala specijalnu zaštitu dok je u misiji. Ipak, često su je pratili a da ona to nije znala.

Mirijam je prvo došla do dvojice mladića na jednoj bejzbol utakmici, gde ih je ispred stadiona, dok su bili u društvu dece, pod pretnjom ubistvom namamila u toalet. Od njih je dobila informaciju gde su glavni počinioci zločina nad Aleksandrom.

Zvala je državnu policiju, snimivši pre toga priznanja namamljenih napadača da su učestvovali u zločinu. Dve nedelje kasnije, isto je učinila sa još jednim kriminalcem, a onda narednih šest meseci sa još šestoricom. 

Niko u "Los zetas" nije znao kako im se osipa banda, pa nisu ni sumnjali u Mirjam. Na kraju je došla do glavne linije “Los zetas” kartela.

Među njima je bio i Aleksandrin ubica. Mirijam je pokušala da dođe do njega i na kraju je i uspela, ali je on bio brži.

Došao je na viđanje s Mirjam sa još jednim kriminalcem nižeg ranga koji je očito saznao ko je žena. Taj mladić pucao je sakriven iza obližnjeg žbuna u dvorištu kuće u nju. Čak 13 metaka sasuo je u Mirjamino telo.

Preminula je na licu mesta. Prethodno je uspela da izvuče priznanje i od ubice, što je čula i policija. Glavni članovi bande su uhapšeni, Mirjam je došla do svoje pravde za ćerku. S tim što je to platila glavom.

Meštani San Fernanda u kojem su živele Mirjam i Aleksandra sa familijom, podigle su hrabroj ženi spomenik kako bi sve njih on podsećao na sve ono što je uradila zarad ljubavi i posvećenosti porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading