DA LI ZATVARATE VRATA OD SOBE DOK SPAVATE!? Evo zašto je to bitno! PAMET U GLAVU pre leganja!

Autor:

Razonoda

13.02.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Brojna istraživanja pokazala su da većina ljudi, posebno roditelji male dece, izbegavaju da zatvore vrata spavaće sobe, što je veoma pogrešno.

DA LI ZATVARATE VRATA OD SOBE DOK SPAVATE!? Evo zašto je to bitno! PAMET U GLAVU pre leganja!

Foto: pexels.com

Odlazak na spavanje gotovo uvek propraćen je noćnim rutinama koje se ponavljaju iznova i iznova, a toliko smo naviknuti na njih da ponekada nismo ni svesni da li smo nešto uradili ili ne.

Tako je i sa zatvaranjem vrata spavaće sobe.

Brojna istraživanja pokazala su da većina ljudi, posebno roditelji male dece, izbegavaju da zatvore vrata spavaće sobe, što je veoma pogrešno. Iako otvorena vrata omogućavaju da lakše čujete dete koje plače ili jednostavno stvara osećaj da imate više vazduha, spavati u sobi koja je otvorena veoma je loše.

Razlog leži u tome da u slučaju požara zatvorena vrata mogu da vam spasu život. Vatra će se sporije širiti kroz vaš dom ukoliko su sva vrata u njoj zatvorena, a to je danas posebno važno jer se, zbog materijala od kojih se pravi nameštaj, vatra dosta lakše i brže širi, pa tih dodatnih par minuta koje dobijate zatvaranjem vrata mogu da odluče o životu i smrti, piše Krstarica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (5)

Loading
Bojan

14.02.2023 15:57

A sta ako bas u decijoj sobi krene pozar pa se uguse od dima itd? Jer su zatvorena i ne cujemo se medjusobno??

Hm

14.02.2023 16:00

Ko će i kad da primeti požar ako budu zatvorena vrata???

Milada

14.02.2023 17:09

I sta kazete, neka beba izgori ako pozar pocne u njenoj sobi, vazno je da se mi spasimo??? Da li ste normalni?

Nena

14.02.2023 17:22

A zašto bi se požar desio noću ako su svi potencijalni izvori vatre isključeni, tj. televizor, električni štednjak, opušci cigareta ugašeni i bačeni itd.?