Evo koja je sudbina Malene nakon što ju je Klepetan ostavio i nestao

Autor: Republika

Razonoda

25.04.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oporaviće se ona. Trenutno veoma pati, ali uskoro će početi normalno da jede. Za godinu dana zaboraviće Klepetana i mogla bi da se preuda", rekao je Sandro Jurišić, potpredsednik Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode, komentarišući ljubavnu dramu u Brodskom Varošu nakon što je najpoznatiju rodu Malenu prerano napustio njen Klepetan i jednostavno nestao.

RepublikaFoto: youtube.com/24sata News
Klepetan i Malena

Pošto njega nema već neko vreme, Malena ne želi da jede, a njen vlasnik tvrdi da joj od tuge suze oči.

Stjepan Vokić, penzionisani školski domar koji se godinama brine o Malenoj, sad tuguje s njom. Tvrdi da je Klepetan ove godine malo poranio i došao 19. marta, međutim, ostao je samo do 18. aprila.

- Pretpostavljam da je otišao u prirodu da negde ugine - rekao je domar. Ornitolog Jurišić tvrdi kako su rode verne jednom partneru celog života.

- Ako im partner ugine, one tuguju punih godinu dana, a nakon toga, ako su još polno aktivne, nalaze drugog partnera - kaže Jurišić. Dodao je da rode mogu tokom letenja da stradaju na dalekovodima ili na neki sličan način.

Ornitolog ne vidi ništa zabrinjavajuće zbog malog broja jaja koja su ove godine imali Malena i Klepetan. Imali su ih samo troje. Dva su se smrzla, a treće je bilo mućak.

- Ako neravnomerno sedi na jajima, mogu da se pretvore u mućak. Ništa neobično - zaključio je Jurišić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading