DALJE NEĆETE MOĆI! Grad zabranio turistima da kroče u njega, ko to pokuša – ZNA SE ŠTA SLEDI!

Autor:

Razonoda

13.10.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštanima je preko glave da svakodnevno ratuju s turistima i bore se da dođu do prodavnice ili omiljenog restorana bez gužve

DALJE NEĆETE MOĆI! Grad zabranio turistima da kroče u njega, ko to pokuša – ZNA SE ŠTA SLEDI!

Foto: pixabay.com

Jedan od najpopularnijih krajolika u Americi za jesen je savezna država Vermont a u njoj gradić Pomfret.

Iako 99 posto Evropljana nikad nije čulo za ovo mesto, Amerikanci ga masovno posećuju samo zato što tokom početka jeseni boravak u njemu čini to da ovo godišnje doba zauvek zavolite.

Romantične, idealne fotografije Pomfreta kada opadne lišće svake jeseni preplavljuju društvene mreže, dok mediji masovno šalju novinske ekipe da tamo prave priloge.

Zbog neverovatnih prizora Pomfreta u jesen tamošnji stanovnici ne mogu na miru da izađu ni u dvorište jer je oko svake kuće načičkano jako mnogo turista i influensera u potrazi za što instagramičnijim kadrom.

Kada su videli da su stvari otišle predaleko i da turisti čak noće po ulicama Pomfreta prljajući ga gde stignu, meštani su se za pomoć obratili državi Vermont.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Fenomen „posmatrača lišća“, kako lokalni mediji nazivaju neverovatnu popularnost ovog krajolika u jesen naterala je vlasti Vermonta da zabrane turistima posetu!

Na stranici GoFundMe prikupljeno je više od 15.000 dolara, a lokalna vlast je zahvaljujući tom novcu zatvorila put prema imanju Sleepy Hollow koje je apsolutno najpopularnije za fotografisanje i obilazak.

Lokalci su dobili novac, a put će narednih godina uvek biti zatvoren od 23. septembra do 15. oktobra dok lišće najviše opada.

Ko bude ulazio u grad u tom periodu godine, a nije žitelj Pomfreta, biće novčano kažnjen.

Meštani su redom izjavili da nemaju ništa protiv turista ali imaju protiv toga da uništavaju samo mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading