EMIRATI ŠOKIRALI SVET, DA LI JE OVO MOGUĆE URADITI? Prave liniju za PODVODNI VOZ, a evo u kojoj će DALEKOJ ZEMLJI putnici izaći iz njega

Autor:

Razonoda

09.10.2023

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videvši da Saudijci prave prvi pametni grad NEOM koji bi svetlost dana i prve stanare trebalo da ugleda već 2030. godine, vlasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima došli su na jednako interesantnu ideju

EMIRATI ŠOKIRALI SVET, DA LI JE OVO MOGUĆE URADITI? Prave liniju za PODVODNI VOZ, a evo u kojoj će DALEKOJ ZEMLJI putnici izaći iz njega

Foto: pixabay.com

Vlastima u Emiratima neće kopirati komšije i praviti neki sličan grad, ali će zato da se upuste u verovatno najteži i najluđi tehnološki projekat svih vremena – pravljenje linije za podvodni voz koji bi išao od Dubaija skroz do Indije i Mumbaja!

Hrabar potez, reklo bi se na prvu loptu, ali znajući u kom smeru idu promene u svetu moderne tehnologije – ne i neizvodljiv.

Jako je teško i zamisliti voz koji prolazi ispod vode satima pre nego što dođe do konačne destinacije, ali i to je moguće.

Podvodni voz spajao bi Dubai i Mumbai linijom dugom 2.000 kilometara, dok bi voz išao brzinom od 600 do čak 1.000 kilometara na čas!

Nacionalni savetnik Ujedinjenih Arapskih Emirata radi na nacrtu železnice i vrsti voza potrebnoj za takvo putovanje, s nadom da će premostiti jaz između ova dva grada i ponuditi nešto inovativno regiji.

Podvodni voz će sigurno privući pažnju, posebno ako bude završen pre nego što NEOM projekat u Saudijskoj Arabiji započne svoj rad, prenosi Radio Sarajevo.

Budući da je izgradnja bio-grada kod Saudijaca već u punom jeku, s planovima za završetak do kraja 2030. godine, UAE moraju da rade brzo.

Jedino ostaje pitanje kako bi vozom putovali ljudi koji su klaustrofobični, budući da bi vožnja trajala nekoliko sati, uglavnom pod vodom, piše Unilad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading