NEMA KAMERU, BATERIJA MU TRAJE ČAK MESEC DANA: Novi model telefona NAPRAVIO HAOS, a tek kad čujete koliko košta!

Autor:

Razonoda

20.08.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi će biti iznenađeni novom ponudom od Nokie, ali starija populacija svakako će se setiti dana kada je ove uređaje imala u svojim džepovima

NEMA KAMERU, BATERIJA MU TRAJE ČAK MESEC DANA: Novi model telefona NAPRAVIO HAOS, a tek kad čujete koliko košta!

Foto: Nokia printscreen

Današnji najpopularniji mobilni telefoni utrkuju se koji će od njih imati bolju kameru, više funkcija i brži operativni sistem.

Međutim, tvorci legendarnih starih modela Nokia telefona koje smo početkom veka svi kupovali, vratili su se na velika vrata.

U odnosu na nove telefone koje korisnici najmanje koriste za ono što im je izvorna svrha, a najviše za surfovanje i poruke, dva modela Nokia telefona nude upravo povratak u prošlost, ali sa nekoliko modifikacija.

Kompanija HMD Global koja ima licencu za Nokia brend ponudila je korisnicima dva modela u old school varijanti. Ne izgledom, već svrhom – da se s tim modelima telefonira a ne snima, kao i da je baterija jaka.

Ovde je baterija najjača ikada! Verovali ili ne, može da potraje i do mesec dana.

Nokia 130 i 150 HMD Global modeli predstavljeni su još 2016. godine a ovog avgusta ponuđeni su s novim dizajnom i granitno jakom baterijom.

Republika

Foto: Nokia printscreen

Nokia se vraća na velika vrata

 

Glavna grupa potrošača na koje kompanija sada cilja su ljudi koji ne surfuju toliko i ne šalju poruke i i-mejlove danonoćno. Preciznije oni koji bi da pre svega telefoniraju. A takvih još ima. Naročito među starijom populacijom, piše zimo.dnevnik.hr.

Nokia 150 ima moderni dizajn, 2,4-inčni QVGA ekran, kameru rezolucije 0,3MP (što je gotovo komično u odnosu na sve telefone nove generacije), zatim zvučnik i zamenljivu bateriju kapaciteta 1450mAh. Ona je toliko “žilava” da može da istrpi 20 sati razgovora i čak 30 dana ako se telefon manje koristi.

Mnoge će obradovati i podaci da ovaj model ima radio, MP3 plejer, izlaz za slušalice i microSD memorijsku karticu kapaciteta 32GB. Cena nije poznata, ali nezvanično se saznaje da bi trebalo da košta oko 50 evra.

Nokia 130 je još više retro u odnosu na model 150. Model 130 čak ni nema kameru (!) ali zato ima veliki zvučnik pozadi na telefonu. Treba reći i da su oba telefona otporna na prašinu i vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading