KRAJ FEJSBUKA, ZAKERBERG POTVRDIO! Najmoćnija i najpopularnija društvena mreža na svetu za sedam dana ODLAZI U ISTORIJU!

Autor: Republika

Razonoda

21.10.2021

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač i većinski vlasnik moćne američke kompanije Fejsbuk, potvrdio je da će za nedelju dana saopštiti sve o kraju društvene mreže kakvu danas poznajemo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg, suosnivač giganta "Fejsbuk"  

Za tačno sedam dana najmoćnija društvena mreža na svetu, Fejsbuk, prestaće da postoji u obliku u kakvom je čitav svet poznaje još od 2004, potvrdio je osnivač i većinski vlasnik te američke kompanije Mark Zakerbeg.

On je, naime, najavio kako će 28. oktobra ove godine, za kad je zakazana kompanijska konferencija Connect, da objavi novo ime Fejsbuka, ali i mnoge druge promene u gigantu. Reč je, kako je istakao, o nameri da se kompanija u budućnosti fokusira na takozvani "metaverzum", set novih ideja za primenu virtualne i proširene stvarnosti za koje Zukerberg veruje da predstavljaju evoluciju interneta.     

Tačni detalji o promeni imena kompanije još se strogo čuvaju u tajnosti, a njeni portparoli su odbili da komentarišu. 

Portal The Verge, koji je prvi objavio vest o promenama u Fejsbuku spekuliše da bi moglo da se dogodi da sama kompanija promeni ime, ali da naziv za samu društvenu mrežu ostane isti, pre svega zbog prepoznatljivosti brenda. U tom slučaju Zakerberg zapravo namerava da učini da njegovu firmu više ne prepoznaju samo po društvenoj mreži jer je ona mnogo više od toga. Neimanovani izvori iz kompanije rekli su za The Verge, da će Zajerberg i dalje zadržati sve platforme koje je imao i dosad.  

Inače, kompanija Fejsbuk ima više od 10.000 zaposlenih i mnogi od njih već uveliko koriste naočare za virtuelnu realnost, koje će, kako Zakerberg veruje, postati deo svakodnevice kao i pametni telefoni. Zbog toga je i rešen da se u narednom periodu tome posveti mnogo više nego dosad. 

Podsetimo, najava o promenama kakvima se niko nije nadao imajući u vidu vrtoglavi uspon, a zatim i konstantan uspeh u poslovanju Fejsbuka, došla je nakon što je početkom oktobra iz još nerazjašnjenih razloga platforma te društvene mreže pala tokom nekoliko sati, zbog čega na milioni korisnika širom sveta nisu imali mogućnost da joj pristupe. Fejsbuk je sa sobom povukao i svoje podružnice Instagram i Vocap.   

Zakerberg je zbog tog pada u trenu izgubio više od šest milijardi dolara.     

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Душан Радин

21.10.2021 17:29

Како,бре,неће на пукне скроз?Заслужио је! Опрем добро!

Odgovori 14 3