ZAUVEK SE REŠITE SMRDIBUBA POMOĆU OVOG SREDSTVA: Potrebna su samo DVA sastojka i bežaće iz vaše kuće!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.04.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj rastvor možete odmah da napravite jer je pre svega jeftin i prosto se pravi.

ZAUVEK SE REŠITE SMRDIBUBA POMOĆU OVOG SREDSTVA: Potrebna su samo DVA sastojka i bežaće iz vaše kuće!

Foto: shutterstock

Kada krene proleće, pored lepog vremena ono što nam sledi jesu i dosadni insekti. Smrdibube se smatraju za najveće štetočine koje se prolače i kroz najmanje otvore, a najveću muku predstavlja smrad koji ostavljaju iza sebe kada se nađu u opasnosti. 

Postavlja se pitanje, kako ih se rešiti?

Jednostavno napravite rastvor kod kuće koji kako rasteruje smrdibube, tako je odličan i protiv biljnih vaši. 

Republika

Foto: shutterstock

Na ovaj način se zauvek rešite smrdibuba

 

Sastojci: 

  • Jedna kašika ljute paprike, 
  • 500 ml vode. 

Potrebno je samo dobro promešati i ostaviti da odstoji šest sati. Zatim, rastvor se filtrira kroz krpu kako se ne bi začepila prskalica. Važno je paziti da ne dođe u dodir s očima zbog ljute paprike. Kako bi se sredstvo razblažilo, na 20ml preparata od ljute paprike dodajte jedan litar. Takođe, dodajte malo ekološkog deterdženta za sudove kako bi se sredstvo bolje zalepilo za biljke.

Ljuta paprika sadrži alkaloid kapsaicin koji je aktivna komponenta odgovorna za ljutinu paprike. Kapsaicin je repelent koji je efikasan protiv štetočina. Nakon sedam dana, preporučuje se ponoviti prskanje istim preparatom.

Ovo sredstvo je prilično efikasno za tretiranje smrdibube koja nanosi velike štete u povrtarstvu i voćarstvu.

Najbolji način da oterate smrdibube iz kuće jeste da na same prozore napriskate ovu smesu, ili kada uđe u kuću direktno poprskate bubu. 

Ono što je idealno jeste da rastvor od ljute paprike nije samo efikasan protiv biljnih vaši, već je takođe koristan za kontrolu insekata, grinja, gusenica, puževa i drugih beskičmenjaka. Ipak, treba izbegavati upotrebu rastvora ljute paprike u periodu cvetanja i formiranja plodova kod voća i povrća kako ne bi došlo do štete.

Ono što je u ovoj celoj priči idealno jeste to da na ovaj način ne tretirate samu biljku pesticidima, već prirodnim sredstvom. Od velike je pomoći svakom vrtlaru koji želi da sačuva svoje biljke od napada insekata, ali i svim ljudima tokom ovog perioda. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading