AKO POSTAJETE RODITELJI PRVI PUT, OVO JE IME ZA VAŠU BEBU: Veruje se da će biti SVETLOST i štit celoj porodici, a ZNAČENJE je prelepo!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biranje imena za bebu nije lak posao, ali ako malo bolje pogledate značenja, biće sve jednostavnije.

AKO POSTAJETE RODITELJI PRVI PUT, OVO JE IME ZA VAŠU BEBU: Veruje se da će biti SVETLOST i štit celoj porodici, a ZNAČENJE je prelepo!

Foto: Shutterstok

Ako uskoro postajete roditelji, ovo ime je možda idealno za vašu bebu. Kada budete pročitali značenje ovog prelepog imena i da se davalo onima koji su prvi rođeni u porodici, verujemo da ćete se možda odlučiti za baš za to. 

ISTOK

Republika

Foto: Shutterstock

Ako uskoro postajete roditelji, ovo ime je možda za vas


Ime Istok, iako nije često na našim prostorima, nosi sa sobom veoma jaku simboliku i duboko značenje. Prema jednom tumačenju, ime je povezano sa stranom sveta na kojoj se rađa Sunce, simbolizujući osobu koja donosi svetlost i pobeđuje mrak. Ovo ime se daje osobama koje će živeti u svetlosti i širiti je gde god da se nađu. Drugo tumačenje povezuje ime Istok sa rečju "tok" ili "istakati", simbolizujući izvor života i čistotu, poput najčistije vode. Često se davalo ovo ime prvom detetu. 

Duhovno snažni nosioci imena

Veruje se da dečaci sa imenom Istok nose osobine poštene, kreativne i nezavisne prirode. Oni su ljudi koji razvijaju svoje duhovne sposobnosti i sposobni su da prebrode mnoge životne teškoće. Za razliku od drugih, rutinu života podnose lakše i sposobni su da vole čista srca. Njihova nezavisnost i kreativnost čine ih posebnim, a njihova duhovna snaga omogućava im da se izdvoje u svakoj situaciji.

Popularnost imena Istok u Srbiji

Iako možda neobičan izbor, sve više roditelja u Srbiji se opredeljuje za davanje imena svojoj deci prema stranama sveta, poput imena Istok. Razlog tome leži u dubokom značenju ovakvih imena i moćnom zvuku koje nose. Simbolika imena Istok ima posebnu privlačnost, a verovanja u njegove pozitivne osobine dodatno doprinose popularnosti ovog retkog imena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading