PUTARI NA TERENU: Novi sneg na Zlataru i Debelom Brdu, opasnost od odrona u usecima i kanjonima

Autor:

Vesti

28.01.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi sneg tokom noći padao je i na području Sjenice gde takođe nije izazvao veće probleme.

PUTARI NA TERENU: Novi sneg na Zlataru i Debelom Brdu, opasnost od odrona u usecima i kanjonima

Foto: RINA

Tokom noći sneg slabog intenziteta padao je u svim opštinama zlatiborskog okruga. Nadležna putarska preduzeća su blavovremeno reagovala i nije bilo većih problema prouzrokovanih snežnim padavinama.

- Ekipe su bile rasporedjene na najviše tačke kako bi se što pre reagovalo. Sneg je tokom noći najviše padao na Kadinjači, Debelom Brdu, i Zlataru - rekao je za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

On dodaje da su tokom ranih jutarnjih časova padavine prestale i da su svi putni pravci prohodni.

- Vršeno je čišćenje i posipanje kolovoza kako se ne bi stvorio led. Do kraja dana očekuje se da će temperarura biti u plusu, pa je moguća pojava odrona u usecima i kanjonima reka - dodao je Mušanović.

Novi sneg tokom noći padao je i na području Sjenice gde takođe nije izazvao veće probleme.

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA JANUARA

Dok se u Španiji postižu toplotni rekordi, kod nas stiže hladniji vazduh sa severa tako da će od nedelje, 28. pa do kraja januara vreme biti pravo zimsko. Biće pretežno oblačno, ponegde se očekuje i provejavanje snega, naročito u planinskim predelima centralne i južne Srbije, navodi meteorolog amater Ivan Ristić u svojoj prognozi.

VREMENSKA PROGNOZA DO PRVE POLOVINE FEBRUARA

Vremenska prognoza meteorologa Ivana Ristića za narednih 5 nedelja jasno ukazuju da je pred nama prolećni, zatim prolećno-zimski period, nakon čega nam slede i 3 zimske nedelje. Početak februara više će ličiti na početak proleća sa najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 15 stepeni Celzijusa. Od 5. 2. do 12. 2. počinje promena vremena u Evropi, centar anticiklona se premešta prema Velikoj Britaniji i Atlantiku, a zatim ka Islandu i prema Rusiji što će usloviti priliv hladnog arktičkog vazduha u severnu i delu centralne Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading