U CELOJ SRBIJI I DO 15 CENTIMETARA SNEGA, A U OVOM DELU NI MILIMETAR: Na Zlatiboru nadležne ekipe na terenu celu noć! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.01.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg u Srbiji padao je od noćas uglavnom stvarajući manje snežne pokrivače.

U CELOJ SRBIJI I DO 15 CENTIMETARA SNEGA, A U OVOM DELU NI MILIMETAR: Na Zlatiboru nadležne ekipe na terenu celu noć! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Na teritoriji Zlatiborskog okruga sneg je padao tokom cele noći, a najviše ga ima Zlatiboru, gde je visina snežnog pokrivača 15 centimetara, saznaje Tanjug u Putevima Užice.

Na Zlataru ima 7-8 centimetara snega, a na Tari i Debelom Brdu manje od 10 centimetara. Ekipe putara su radile cele noći, a na terenu je bilo 12 kamiona. 

Jutros su svi putevi očišćeni i posuti solju, jer je temperatura ispod nule.

Zabrana za teretni saobraćaj važi samo za Taru i Debelo brdo. 

Sve ekipe Puteva Užice su na terenu 24 sata, a kako su najavljene nove padavine manjeg intenzieta, ali i mraz, vozačima se preporučuje maksimalan oprez u vožnji.

Snega će biti svuda, sem u Negotinskoj Krajini. 

Sneg je sinoć pao na Zlatiboru, a ovog jutra zabeleli su se Novi Sad i Beograd.

- U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju suvo uz delimično razvedravanje ali će se zadržati hladno vreme, u većini mesta dnevna temperatura oko 0 °C - navodi RHMZ.

Danas u Srbiji očekuje se oblačno, hladno i vetrovito vreme, sa povremenim snegom slabog do umerenog intenziteta. Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će ovo usloviti stvaranje snežnog pokrivača u većini mesta. Kiša i susnežica se očekuju samo još ujutru na pojedinim lokacijama na jugu i jugoistoku Srbije, kao i u Negotinskoj krajini tokom prepodneva.

Na auto-putu na koridor 10 blizu Sremske Mitrovice put zavejan trake se ne vide ide kolona automobila i zaledjen put. 

 

 

Sneg u Srbiji padao je od noćas uglavnom stvarajući manje snežne pokrivače. 

Na pojedinim putnim pravcima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Požege i Zaječara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading