DEVET GODINA OD KLOPOVE PRVE SEZONE U LIVERPULU! SRBIN JE OBELEŽIO njegov dolazak na Enfild!

Autor:

Sport

28.01.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsećamo na veliki transfer davne 2015.

DEVET GODINA OD KLOPOVE PRVE SEZONE U LIVERPULU! SRBIN JE OBELEŽIO njegov dolazak na Enfild!

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

Čitava fudbalska javnost ostala je zatečena kada je Jirgen Klop najavio pre par dana kako će posle skoro decenije na klupi Liverpula napustiti Enfild

Proslavljeni nemački stručnjak oseća da su mu se energija i glad istrošili, i posle pokoravanja sveta sa "Redsima" spreman je za novi izazov u karijeri. 

S obzirom da je 2015. godina bila jako davno, podsećamo na prvi transfer Jirgena Klopa na klupi Liverpula. To je ni manje ni više bio naš Marko Grujić. 

Foto: Tanjug/AP

Marko Grujić

Povremeni srpski reprezentativac je na Enfild stigao u januaru 2016. godine u transferu vrednom 5.1 miliona funti iz Crvene zvezde. Za tada mladog igrača sa stadiona "Rajko Mitić" bilo je zainteresovano gotovo pola Evrope, uključujući Inter iz Milana, PSŽ, Barselonu, i druge gigante. Takođe je poznata priča da Grujić nije došao u Čelsi samo zato što je Murinjo, koji ga je silno želeo u svojim redovima, bio otpušten. 

Ipak, posle sastanka sa Željkom Buvačem u Beograd, transfer u Liverpul je bio spreman. Grujić je odma vraćen na pozajmicu na Marakanu do kraja sezone za 740 hiljada funti, a posle osvajanja titule sa crveno-belima, bilo je vreme da se oproba u Engleskoj. 

Početak je bio bajkovit. U prijateljskoj utakmici u predsezoni, Marko je postigao gol na meču protiv Hatersfilda, i svi su bili ubeđeni da Klop ponovo izveo čudo i pronašao fudbalsku zvezdu koja će krojiti nove "istanbulske noći" za navijače Liverpula. 

Nažalost, to se nije desilo. Posle dve sezone učmalosti na klupi, poslat je na kaljenje u Kardif, a potom je novu formu pronašao u Herti iz Berlina. Ipak, znalo se da to neće biti dovoljno da se uvuče u redove nekadašnjeg šampiona Evrope, tako da Marko konačno napušta Enfild i pridružuje se Portu. 

Pre skoro tri godine, Grujić se oglasio povodom svog vremena provedenog u dresu "Redsa", smatrajući to svetlom tačkom svoje karijere i uspešnim delom života. 

- Rekao bih da je moja karijera u Liverpulu bila uspešna. U redu, ne u smislu odigranih utakmica ili onoga čime sam lično doprineo uspesima kluba, ali sam svakako iz Liverpula otišao kao mnogo bolji igrač nego što sam došao - izjavio je ponosno svojevremeno Grujić. 

Sada, kada Klop odlazi, zanimljivo bi bilo videti da li će neka nova nada srpskog fudbala biti "letnji poklon" budućem treneru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading