IKONA ENGLESKOG FUDBALA TUGUJE! Sin mu je TEŠKO bolestan! "Zamenio bih OČI, samo da mogu"!

Autor:

Sport

27.01.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom gostovanja u emisiji Majkl Oven otkrio kroz kakav "pakao" prolazi zbog naslednika.

IKONA ENGLESKOG FUDBALA TUGUJE! Sin mu je TEŠKO bolestan! "Zamenio bih OČI, samo da mogu"!

Foto: Printscreen/Twitter

Proslavljeni bivši engleski reprezentativac i "ikona" Liverpula Majkl Oven tokom razgovora za "BBC" o problemima njegovog sina sa vidom, otkrio je da oseća roditeljsku krivicu zbog svega što se dešava.

Naime, Ovenovom nasledniku je dijagnostikovana Stargardtova bolest, preciznije, retka genetska bolest oka koja je uzrokovana smrću ćelija fotoreceptora u makuli (sitne naslage zvane lipofuscini akumuliraju se u pigmentnom epitelu mrežnjače) što dovodi do oštećenja i progresivnog gubitka vida.

- Kada bih mogao da mu dam svoje oči i da možemo da izvršimo zamenu, uradio bih to. Platio bih svaki cent koji imam da pomognem Džejmsu da ponovo vidi. Kao roditelj samo želite da sve bude savršeno – i on jeste – ali naravno da je to bilo tužno vreme za nas. Razmišljate o budućnosti – da li će moći da vozi? Hoće li moći da radi? Sve te stvari prolaze vam kroz glavu - rekao je Majkl Oven.

Tom prilikom Majkl je pohvalio sina Džejmsa, napomenuvši da će uskoro objaviti njihov zajednički dokumentarac pod nazivom "Fudbal je sve", koji istražuje gubitak vida i prilagođenu verziju najvažnije sporedne stvari na svetu.

- Džejms je mentalno veoma jaka osoba. Ima sjajan način razmišljanja. Imam četvoro dece i verovatno sam najmanje zabrinut za njegovu budućnost. Bilo je to jednostavno nadrealno iskustvo. Kao dete sam bio prilično stidljiv, ali to me je definitivno izvuklo iz ljuske. Kada se povučem sa posla za jedno 30 ili nešto godina, on će verovatno preuzeti ‘porodičnu imperiju - istakao je Oven.

Tokom blistave karijere, podsetimo, Majkl Oven je igrao za Liverpul od 1996. do 2004. godine i na 216 utakmica postigao 116 golova.

Potom je nastupao za madridski Real, Njukasl i Stouk siti, u kojem je "okačio kopačke o klin" 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading