BARSELONA DEMOLIRANA U "EL KLASIKU"! Real je i dalje ZAKON u Španiji!

Autor:

Sport

14.01.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barselona je ostala poražena u najvećem derbiju sveta.

BARSELONA DEMOLIRANA U "EL KLASIKU"! Real je i dalje ZAKON u Španiji!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone deklasirani su u finalu Superkupa Španije od ekipe Real Madrida rezultatom 4:1 (3:1). Sada skoro i da nema dileme ko će pokušavati da prestigne impozantnu Đironu, a ko će se boriti za mesto u Ligi Šampiona, kada se odnosi snaga prenesu u Primeru. 

Real je još jednom pokazao ko je "institucija" u na Pirinejskom poluostrvu. Izabranici Karla Anćelotija delovali su dominantno na svakom delu terena, i nisu dopustili protivniku da dovede u pitanje ime pobednika ni u jednom trenutku. 

Za Madriđane je dirigovao Vinisijus Žunior, koji je već u prvom poluvremenu imao het-trik. Pomagao mu je drugi raspolođeni Brazilac Rodrigo. Igrač sa brojem 11 je asistirao svom sunarodniku za drugi pogodak na meču, a onda je stavio tačku na utakmicu golom u 64. minutu. 

U Barseloni se jedinim golom istakao Robert Levandovski, ali pored svog imena na listi strelaca, neće imati mnogo čime da se pohvali sa meča na stadionu "Santijago Bernabeu", s obzirom da je većinu meča delovao odsečeno od ostatka tima 

Prvo poluvreme je bilo značajno uzbudljivije nego nastavak igre. Već u sedmom minutu je pomenuti Vinisijus pobegao odbrani Barse, koja je izgleda pokušala veoma lošu ofsajd zamku, i Real je poveo 1:0. 

 

 

Videlo se da Katalonci nemaju rešenja za brzonoga krila Real Madrida, pa je u 10. minutu Rodrigo pobegao na boku i ubacio loptu po zemlji u kazneni prostor, što je njegov saigrač iz reprezentacije vrlo dobro umeo da iskoristi. 

 

 

Levandovski je imao priliku da smanji prednost već u 12. minutu odbijenom loptom o prečku Madriđana, ali se Lunin postarao da mreža ostane netaknuta.

Što nije uspeo tada, Levandovski je uradio u 33. minutu snađnim šutom po zemlji sa ivice kaznenog i tako, barem za kratko uveo neizvenost u meč.

 

 

Ipak, kao što je rečeno, radovanje na klupi Barse nije dugo trajalo. Neoprezni Arauho je skrivio penal, a Vinisijus nije časio sekunde da to iskoristi. 

Na odmor se otišlo sa velikih 3:1.

Drugo poluvreme je donelo značajno manje uzbuđenja, tako da je gol Rodriga samo uspeo da dodatno rastuži najvatrenije pristalice Barselone. 

 

 

Barselona jeste dala gol preko Levandovskog, mogla još koji (Feran Tores uzdrmao prečku, Žoao Feliks nije iskoristio zicer), ali je u krizi kakvu ne pamti. Bez jednog trofeja je ostala, a čini se da će joj Real uzeti i onaj vredniji. Sa ovako raspoloženim vitezom Vinisijusom deluje realno. 

Madriđani su odneli pobedu, a pitanje je da li se Ćaviju drma stolica posle ispuštanja još jednog trofeja protiv ljutog rivala. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading