DOSTAVLJAČI VOLTA TEMPIRANE BOMBE: Eksplozija baterije bicikla na uglu Cetinjske i Svetogorske! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.01.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident sa baterijom bicikla na uglu Cetinjske i Svetogorske

DOSTAVLJAČI VOLTA TEMPIRANE BOMBE: Eksplozija baterije bicikla na uglu Cetinjske i Svetogorske! (VIDEO)

Foto: printskrin/moj_beo_grad


Danas popodne, na uglu ulica Cetinjske i Svetogorske, došlo je do neobičnog incidenta kada je baterija električnog bicikla eksplodirala tokom dostave. Dostavljač Volt-a, pretrpeo je manje povrede, ali je incident izazvao pažnju prolaznika i izazvao raspravu o bezbednosti korišćenja električnih bicikala, ali i o samim dostavljačima koji su već neko vreme opasni po saobraćaj, ali i po pešake.

Prema svedočenjima očevidaca, čuo se snažan prasak nakon čega je došlo do dimljenja i isparenja. Dostavljač Volta je uspeo da se udalji od bicikla pre nego što je došlo do eksplozije, smanjujući rizik od težih povreda.

 

 


Bezbednost korišćenja električnih bicikala

Ovaj incident pokrenuo je pitanje bezbednosti korišćenja električnih bicikala u urbanim sredinama. Iako su ovi bicikli postali popularan vid prevoza, retko se istražuju potencijalni rizici koji dolaze sa njihovim baterijama. Eksplozije baterija nisu česte, ali su izuzetno opasne i mogu dovesti do ozbiljnih povreda.

Korisnici električnih bicikala su pozvani da pažljivo prate uputstva proizvođača o održavanju i upotrebi baterija, kao i da redovno proveravaju njihovo stanje. Takođe, važno je istaći značaj kvalitetnih delova i redovnog održavanja kako bi se smanjio rizik od nezgoda.

Reakcija nadležnih službi

Nakon incidenta, nadležne službe su izašle na teren kako bi utvrdile uzrok eksplozije baterije. Istražitelji su započeli analizu okolnosti koje su dovele do ovog događaja i sprovešće istragu kako bi se utvrdila odgovornost za incident.

Gradski zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog ovog slučaja i najavili su da će se dodatno posvetiti promovisanju bezbedne upotrebe električnih bicikala u urbanim sredinama. Takođe, planiraju da sprovedu kampanje informisanja o pravilnoj upotrebi i održavanju baterija kako bi se smanjio rizik od sličnih incidenata.


Incident sa eksplozijom baterije električnog bicikla na uglu Cetinjske i Svetogorske ulice pokrenuo je važnu raspravu o bezbednosti korišćenja ovih prevoznih sredstava. Bezbednost korisnika treba da bude prioritet, a ovaj incident je podsetnik da je neophodno preduzeti mere kako bi se smanjio rizik od potencijalnih opasnosti koje proizilaze iz korišćenja električnih bicikala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading