GOLDEN STEJT ODUŠEVLJEN PARTIZANOVOM INICIJATIVOM! "RATNICI" stižu u Beograd u ČAST Dejana Milojevića!

Autor:

Sport

27.01.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se spektakl svetskih razmera.

GOLDEN STEJT ODUŠEVLJEN PARTIZANOVOM INICIJATIVOM! "RATNICI" stižu u Beograd u ČAST Dejana Milojevića!

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Dejan Milojević i Stef Kari

Košarkaški klub Partizan izrazio je želju da ugosti Golden Stejt Voriorse u prijateljskoj utakmici u čast prerano preminulog Dejana Milojevića koji nas je napustio u 47. godini života.

Ideja je da se meč odigra u predsezoni, pod otvorenim nebom Tašmajdana ili čak stadiona JNA.

Ovim povodom oglasio se nekadašnji košarkaš Golden Stejta, a sad član uprave "ratnika", Zaza Pačulija, koji je oduševljen inicijativom.

- Nismo čuli za poziv Partizana, ali moram da kažem da je to fantastična ideja. Skidam kapu predsedniku Partizana na inicijativi koja je prelepa jer je Deki zaslužio tako nešto zbog svega što je uradio. Naravno nama bi bila čast da igramo sa Partizanom u Srbiji, ali isto tako moram da naglasim da to nije lako izvodljivo. NBA liga je biznis, gleda se nekoliko faktora, od igrača, rasporeda, moralo bi da se poklopi dosta toga da bi se to dogodilo, ali ideja je izvanredna i lično bih baš voleo da se tako realizuje i zbog igrača i navijača u Srbiji, ali pre svega u znak sećanja na čoveka kakav je Dejan Milojević - rekao je Pačulija za Mozzart Sport.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Milojević

 

Podsetimo, Dejan Milojević rođen je 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion. Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion. Dejan je iza sebe ostavio suprugu Natašu, sina Nikolu i ćerku Mašu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading