ĆERKU NAPUSTIO KAO BEBU A ONDA S DRUGOM USVOJIO SINA: Kad joj je bilo 15, još je se i odrekao: Srpkinja podelila TUŽNU ISPOVEST, i sada ima samo jedno pitanje

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebna vrsta bola je kada znate da ste odbačeni i da vas jedan od roditelja ne želi u svom životu.

ĆERKU NAPUSTIO KAO BEBU A ONDA S DRUGOM USVOJIO SINA: Kad joj je bilo 15, još je se i odrekao: Srpkinja podelila TUŽNU ISPOVEST, i sada ima samo jedno pitanje

Foto: shutterstock

Putovanje

Jedna žena je nedavno podelila svoju životnu priču na društvenoj mreži "Reddit", izražavajući bolnu situaciju u kojoj se nalazi. Ona je otkrila da je kao beba ostala bez oca, a kasnije je doživela da je otac napusti i odrekne se nje kada je imala samo 15 godina. Ova tužna priča o očinskoj odbačenosti i osećaju nepripadanja izazvala je mnogo pažnje i izazvala lavinu komentara i saveta na internetu.


Žena je objasnila da je rođena u Bosni, gde je živela sa majkom i ocem prvih godinu dana života. Međutim, nakon toga se sa majkom vratila u Srbiju, gde je oca videla svega nekoliko puta, a telefonom su razgovarali vrlo retko. Kada je imala 15 godina, otac je poslao tužbu preko advokata želeći da se zvanično odrekne nje, tvrdeći da mu nije ćerka. Ova situacija dodatno je zakomplikovana činjenicom da je otac kasnije usvojio sina sa svojom novom suprugom, ali je istovremeno bio odsutan iz života svoje biološke kćerke.

Pravo na strano državljanstvo i nasledstvo

Žena je izrazila zabrinutost da li zbog oca ima pravo na strano državljanstvo, imovinu ili nasledstvo. Postavila je pitanje korisnicima ove društvene mreže da li je moguće da se povuče priznanje očinstva u skladu sa zakonom, kao i da li ima pravo na strano državljanstvo koje njen otac poseduje. Takođe, muči je da li je majka potpisala nešto bez njenog znanja, te je izrazila želju da istraži svoja prava u ovoj situaciji, a da pritom ne želi da uključuje majku.

Saveti i podrška

U komentarima ispod njene objave, korisnici su uglavnom pružili podršku i savete, sugerišući joj da potraži pomoć advokata kako bi saznala svoja prava i došla do neophodnih informacija. Takođe, istakli su važnost da bude pažljiva u celom procesu, imajući u vidu osetljivost situacije i odnos sa majkom.

Ova iskrena ispovest pokazuje koliko je važna podrška i saosećanje u takvim teškim životnim okolnostima, ali isto tako i potreba za istraživanjem svojih prava i mogućnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading