U KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" OBOREN NOVI REKORD: Evo po čemu će se pamtiti 2023. godina!

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti za kraj 2023.

U KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" OBOREN NOVI REKORD: Evo po čemu će se pamtiti 2023. godina!

Foto: Shuttestock

Prošla 2023. godina bila je istorijska za porodilište Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović", sa neverovatnih 4.456 novorođenih beba, što predstavlja više od dvostruko uvećanje u odnosu na broj novorođenčadi pre pet godina. Ova godina takođe je započela sa radosnim vestima, sa dva novogodišnja prinove - dečakom i devojčicom koje su došle na svet u prvih 30 sekundi Nove godine.

U samo šest sekundi, Ivana Ćurić je donela na svet devojčicu, dok je samo 10 sekundi kasnije Milica Ristić rodila dečaka. Ovaj brz dolazak na svet sigurno će biti priča koju će ove porodilje prepričavati godinama.

Upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo, dr sci med Slađana Mihajlović, ističe da je porast poverenja trudnica u ovoj ustanovi značajan. Broj trudnica koje se odlučuju za porođaj u KBC "Dr Dragiša Mišović" raste iz godine u godinu, a ova bolnica je postala sinonim za siguran i pouzdan porođaj.

U vreme pandemije korona virusa, ovo porodilište je imalo izuzetno važnu ulogu, postajući jedino kovid porodilište i bolnica za celu Srbiju. Uprkos izazovima, ova ustanova je omogućila ženama zaraženim virusom da sigurno iznesu trudnoću, pružajući im neophodnu negu i podršku.

Upravnica ističe da je plan da se Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" razvije u naučnu bazu, što će doprineti daljem unapređenju medicinske prakse i pružanju vrhunske zdravstvene nege trudnicama i novorođenčadi.

Ova ustanova je nekoliko puta bila proglašavana za najbolje u anketama sajta Bebac, što svedoči o visokom kvalitetu usluga koje pruža. Sa proširenjem kapaciteta i daljim razvojem, KBC "Dr Dragiša Mišović" će i ubuduće nastaviti da bude mesto gde se rađaju brojne nove generacije i gde se pruža vrhunska medicinska nega trudnicama i novorođenčadi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading