"DOKTOR MI JE REKAO DA ZA 30 GODINA RADA NIJE OVO DOŽIVEO"! Roksandri i Milošu je ova godina promenila živote - POSTALI SU RODITELJI DUPLIH BLIZANACA! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.01.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi par iz Beograda ove godine dobio je prinovu - drugi par blizanaca u roku od tri godine!

"DOKTOR MI JE REKAO DA ZA 30 GODINA RADA NIJE OVO DOŽIVEO"! Roksandri i Milošu je ova godina promenila živote - POSTALI SU RODITELJI DUPLIH BLIZANACA! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Novinarki Roksandri Veljović Lazarević i njenom suprugu Milošu, ova godina bila je nezaboravna! Ona je, nakon blizanaca, dvojice dečaka, saznala da nosi još dve bebe, a kasnije će se ispostaviti da će u ovoj porodici muškarci biti u ubedljivoj većini.

Vukašin i Lazar, koji su u tom trenutku imali samo godinu i po dana, u avgustu su dobili "pojačanje", braću Danila i Đorđa, a njihova mama Roksandra za naš portal je ispričala kako su ovo malo čudo doživeli.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Danilo, Đorđe, Vukašin i Lazar

- Bilo je mnogo pomešanih emocija. Kada sam saznala da ponovo nosim blizance, počela sam da plačem, što od brige, jer znam kako je blizanačka trudnoća teška i rizična, što od sreće. Nezamislivo mi je bilo to, nisam se nadala ni u najluđim snovima! Muž takođe, kao i ja, bio je zabrinut - rekla je i dodala da su im se u tim trenucima motale razne misli.

Sreća je bila ogromna, kaže, a najbliži su bili oduševljeni. "vetar u leđa" dali su joj prijatelji koji su joj rekli da je ona jedina osoba koja bi mogla da se izbori sa dva para blizanaca. 

- Tako je, očigledno, moralo biti - kroz smeh kaže Roksandra.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Roksandra sa suprugom i decom

"Dežurni smo 24/7"

Ipak, četvoro male dece zahtevaju i pažnju i vreme, pa su tako svi, bar po malo, uključeni u njihovo odgajanje.

- Uglavnom smo muž i ja oslonjeni jedno na drugo. Mi smo dežurni 24/7. Imamo pomalo pomoć moje i njegove mame, ali uglavnom smo tu samo sas dvoje. Bake uskoče kad je baš kritično. Naravno, imam podrsku i sa posla, od mojih poslodavaca i cele televizije Pink. Naš svaki dan je veoma haotičan, nepredvidiv i neponovljiv. Uvek se provlačimo u milisekundu, i što se tiče vremena, i što se tice finansija, svega - kazala je.

Ni sa jednim ili dvoje dece nije med i mleko u današnje vreme, kaže, a njima je to sve puta 4. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dupli blizanci

- Ne žalim se, dok uspevamo sve konce da držimo u rukama, dobro je. Živimo danas za danas i tako do daljnjeg - navela je.

"Hteli smo veliku porodicu, ali nam ovo nije padalo na pamet"

Nikada nisu želeli da ostanu samo na jednom detetu. Svoju ljubav želeli su da krunišu sa troje dece, ali su, ipak, dobili i mali poklon.

- Uvek sam želela veliku porodicu! Nikada nisam planirala da ostanem na jednom detetu, jer smatram da šta god mu dao tada, uskrario si ga za ono najbitnije, a to je brat ili sestra. Muž je bio istog mišljenja, tako da je naš plan od početka bio da imamo troje dece. Četvrto je došlo kao poklon - našalila se i dodala:

- Moj muž je blizanac i sa njegove strane imamo dosta te genetike. Ali zaista nam nije padalo na pamet da bismo mogli i mi da dobijemo blizance. Naročito za druge, jer su šanse za duplu blizanačku trudnoću zaista minimalne! Bili smo ubeđeni da će nam treće dete biti poslenje. Moj doktor, koji mi je vodio one trudnoce, bio je malo je reći iznenađen i otkrio mi je da se nikad za 30 godina karijere nije susreo sa slučajem kao što je moj.- 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Roksandra i Miloš sa decom

"Sećaće se samo kvalitetnog vremena koje ste sa njima proveli"

Naša sagovornica je istakla i da je veoma važno da sa decom provedimo vreme i posvetimo im se.

- Majke su stubovi i heroji našeg društva, one koje poslenje ležu, prve ustaju, imaju najvise živaca, razumevanja. Ono što sam shvatila za skoro tri godine roditeljskog staža jeste da deci ne treba ništa, ni skupe igracke, pokloni, veliki stan, dvorište, telefon, crtani, bojanke, igraonice, nista sem vas, da ste vi tu i da ste u potpunosti prisutni u njihovim životima - rekla je i zaključila:

- Jednog dana se neće sećati ni preskupog ručka, ni vanserijske igraonice, sećaće se samo onoga što ste mu vi pričali, u čemu je uživao i šta je iz tog vašeg zajedničkog, kvalitetnog vremena naučio.-

Republika

Foto: Privatna arhiva

Roksandra sa decom

"Ovi praznici su najlepši do sada"

Za njih ove godine neće biti slavlja i zabava, većće, sa decom, spavati, kaže Roksandra Veljović Lazarević.

- Novu godinu ćemo provesti kod kuće, naravno, verovatno spavajući. Bebe su još male da bismo negde isli, imaju tek 4 meseca. Što se tiče Božića, potrudićemo se da pomalo dočaramo našu tradiciju starijoj deci, tako da ce oni ići sa ocem po badnjak, a za Božićno jutro će biti polažajnici kod naših rođaka. Ovi praznici su definitivno najlepši do sada, a vremenom će biti sve lepše. Kako deca budu rasla i saznavala, tako ćemo se truditi da im novogodišnje i božićne praznike što više približimo i ulepšamo. -

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading