KREMA SA PČELINJIM OTROVOM POSTALA ANTIEJDŽ BOMBA: Prirodni botoks u bočici koji je zaludeo i žene KRALJEVSKE PORODICE

Autor: NEVENA JAKOVLJEVIĆ

Lifestyle

28.09.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreme sa pčelinjim otrovom su neobična pojava u kozmetičkoj industriji koja zbog svojih prednosti zauzima neke od vodećih mesta.

KREMA SA PČELINJIM OTROVOM POSTALA ANTIEJDŽ BOMBA: Prirodni botoks u bočici koji je zaludeo i žene KRALJEVSKE PORODICE

Foto: shutterstock

Svest o važnosti negovanja kože raste. Dok smo nekada koristili "sve što nam padne pod ruku", danas se mnogo opreznije pristupa negovanju. Svakome od nas se desi da pogreši i izabere proizvod koji nam ne odgovara, pa onda iznova tragamo za pravim preparatom za negu.

Da li biste stavili pčelinji otrov na lice i dekolte?

Kejt Midlton otkrila je kraljevsku tajnu i priznala da koristi masku od pčelinjeg otrova da bi joj lice bilo zategnuto, a isto je uradila i Viktorija Bekam. Sastojak njene noćne kreme je pčelinji otrov zbog kog joj je lice većinski bez bora.

Foto: Profimedia

Kejt Midlton koristi pčelinji otrov za lice

Kreme sa pčelinjim otrovom prvobitno su postale popularne na tržištu kao kreme koje pomažu kod bolova u zglobovima i kičmi. Ipak, neko se dosetio da prednosti pčelinjeg otrova iskoristi za negovanje kože lica i u tome očigledno nije pogrešio.

Pčelar i preduzetnik Ivan Evtić pravi kreme sa pčelinjim otrovom, a u intervjuu za Republiku objasnio je zbog čega takva krema ima prednost u odnosu na većinu drugih koje možemo pronaći u drogerijama.

- Glavna karakteristika otrova je da stimuliše proizvodnju kolagena na skroz prirodan način. Obično se kroz kreme dodaje sam kolagen; recimo, u puževoj sluzi se nalazi kolagen, ali je bolje da stimulišemo naš kolagen koga sa godinama sve manje proizvodimo. Naravno, efekat je daleko dugotrajniji. Krema sa pčelinjim otrovom je kvalitetna zbog brzine kojom je koža upija, ostavlja je veoma glatkom, ali bez masnih tragova. Veoma je lagana i može se naneti pre šminke, uopšte neće smetati. Tu glatkoću joj obezbeđuje puževa sluz koja sadrži prirodni kolagen i vitamin B koji takođe ima udela u obnavljanju i podmlađivanju. Pored toga, tu je i hijaluronska kiselina koja hidrira kožu, poboljšava elastičnost i popunjava bore. Sva ova tri najbitnija sastojka su orijentisana na antiejdž, pa krema postaje prava antiejdž bomba - istakao je Evtić za naš portal.

Foto: shutterstock

Prirodna krema sa pčelinjom otrovom

U savremeno doba mnoge devojke se odlučuju za brže rešenje, a nekada prečica nije pametna odluka. Nije retkost da u ranim godinama devojke posegnu za botoksom i drugim kozmetičkim procedurama čiji efekat nije dugotrajan.

- Ko želi brz efekat, verovatno će se odlučiti za botoks ili neki drugi zahvat. Ko želi dugoročne efekte koji će godinama ostati vidljivi i obezbediti zdravlje kože, pa i u nekom trenutku efekat botoksa, treba da izabere kremu sa pčelinjim otrovom. Ako govorimo o vremenskom intervalu, mislim da bi se prvi efekti posle ovih početnih efekata mogli videti posle tri meseca korišćenja kreme, svaki dan ujutro i uveče - ističe Evtić.

Ko ne sme da koristi kremu sa pčelinjim otrovom

-  Ako neko već zna da je alergičan na otrov, savetujemo da ne koristi ovu kremu. To može da se proveri nanošenjem male količine kreme na podlakticu i ako za nekih dvadesetak minuta nema reakcije krema može bezbedno da se koristi. Uglavnom alergične osobe i trudnice ne bi smele da koriste ovu kremu - pojašnjava on.

Sam je prikupljao otrov

Ivan je prikupio manju količinu otrova, a potom je odlučio da isti iskoristi u kozmetici. 

- Kad je reč o mom radu, krema je prošla testiranja zdravstvene ispravnosti, kao i najnovije PIF testiranje prema uredbama i propisima pravilnika o kozmetičkim proizvodima. Lično sam sakupljao otrov na svojim košnicama, a inače je veoma skup. Cena je i do 100 evra po gramu. Pre tri godine sakupio sam neku manju količinu otrova i nisam mogao da je prodam, pa sam odlučio da otrov iskoristim u kozmetici. Upisao sam kurs za pravljenje krema i tako upoznao Marijanu, koja je specijalista kozmetologije i po završetku kursa je angažovao da kreira kremu - kaže Evtić.

On nam je otkrio i kako je saznao za antiejdž efekat pčelinjeg otrova u kremama za negu lica.

- Prvo sam saznao za antiejdž efekte otrova i shvatio u kom smeru treba da idem. Jednostavno sam "guglao", čitao razne tekstove i informisao se, a mnoga od tih saznanja su mi potvrđena na kursu za pravljenje krema. Južna Koreja je možda i najviše ispitivala pčelinji otrov u kozmetici - objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading