NIJE SAMO CRVENO ZA SREĆU! Boju veša za Novu godinu birate prema CILJU koji imate, a ako želite novac treba vam OVO!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.12.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koje običaje vi poštujete?

NIJE SAMO CRVENO ZA SREĆU! Boju veša za Novu godinu birate prema CILJU koji imate, a ako želite novac treba vam OVO!

Foto: Shutterstock, Pixabay

Nova godina je pred vratima, a mnogi su već počeli sa pripremama za istu! Priprema uključuje sve do sitnih detalja - od jela koja će krasiti trpezu, kićenja jelke pa do odeće koju oblačite.

Ako ste neko ko voli da sve završi na vreme, onda ne bi trebalo da zaboravite na jedan važan detalj. Gde god da slavite Novu godinu, važno je da ispoštujete jedan običaj za koji se veruje da će vam u 2023. godini doneti sreću.

Da li zbog tradicije ili sujeverja, kao narod baš tog 31. decembra pazimo pre svega na ponašanje. Trudimo se da se ne svađamo, jer verujemo da "to ne valja", ali pazimo i na sitnice. Jedno verovanje koje mnogi poštuju je i koja boja veša bi trebalo da se nosi u novogodišnjoj noći.

Crveni donji veš

Pored drugih detalja, poput vatrometa, kićenja jelke ili ruske salate kao nezobilazne za Novu godinu, boja veša je takođe bitna stavka koju retko ko preskače. Većina je verovala da bi tokom novogodišnje noći trebalo nositi crveni veš iako se ta boja povezuje sa krvlju, đavolom i veštičijim čaranjem. Nošenje crvenog veša danas je u vezi sa pronalaskom partnera odnosno ljubavi u sledećoj godini. Tako da ako želite dečka, znate šta vam je činiti!

Foto: printskrin/jutjub/Decorator's Warehouse

Žena kiti jelku

Žuti veš

Žuti veš bi trebalo da nosite ako ste orijentisani na karijeru. Što znači, ako sledeće godine želite više novca, uspeha i pre svega vam je bitan profesionalni napredak, onda nosite žuti veš.

Još jedno verovanje ako želite da vam se želje ostvare

Postoji niz običaja, a još jedan vredan je pomena (ako želite da vam se želje ostvare). On uključuje da bi trebalo da napišete svoje želje na papir. Taj papir držite pored sebe na večeri kako bi vaša energija "prešla“ na njega. Posle ponoći potrebno je isti da spalite, a veruje se da će vam se napisano ostvariti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading