NUDILI JOJ 5 MILIONA FUNTI ZA VEČE, PROSIO JE PRINC: Ko je žena koja je uzdrmala svet?

Autor: N.J.

Lifestyle

11.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima 49 godina i navodno bogatstvo od 100 miliona funti.

NUDILI JOJ 5 MILIONA FUNTI ZA VEČE, PROSIO JE PRINC: Ko je žena koja je uzdrmala svet?

Foto: Tanjug/AP

Za Amandu Stejvli kažu da je malo ljudi koji su se toliko radovali pobedom Saudijske Arabije nad Argentinom na Svetskom prvenstvu, kao ona. Amanda najveći deo svog bogatstva duguje "poslovima u pustinji" između šeika bogatih naftom i britanskih preduzeća, prenosi "Dejli mejl".

Stejvli je do sada svoje misli držala za sebe, ali prvi put progovorila je o poslovnim potezima, partnerima, ali i o državama Bliskog istoka. Ona je izrazila svoje mišljenje da nije mudro omalovažavati države Bliskog istoka dok se oslanjate na njih za naftu i plin usred krize troškova života.

A kao žena u svetu kojim dominiraju muškarci, ona ima vlastitu jedinstvenu perspektivu kada su u pitanju dvostruki standardi. Ona se prisetila svoje 20 - godišnje karijere u kojoj je, na primer, stariji kolega iz bankarstva rutinski nazivao pogrdnim imenom – i kako joj je jednom prilikom ponuđeno 5 miliona funti da spava sa starijim muškim finansijerom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Amanda Stejvli

- Znam da zvuči čudno, ali nastavila sam razmišljati, prostitutke to moraju raditi svaki dan - rekla je za The Mail on Sunday.

- Ne znam kako bi iko to mogao učiniti - rekla je.


Čak ni prosidba princa Andrejsa iz 2003. godine, koji je postao opčinjen njom nakon što su se upoznali u klubu zdravlja i konferencijskom centru koji je vodila, nije mogla da je "zaustavi". Na užas njezine majke, ona ga je odbila, rekavši prijateljima da će kraljevski život ograničiti njenu nezavisnost i moć zarađivanja.

Ona je još uvek bila u svojim ranim tridesetim kada je investitor ponudio ulaganje od 5 miliona funti za biotehnološku firmu koju je ona savetovala - ako pristane da spava sa njim.

Finansijer, za kog je naglašava da nije bio s Bliskog istoka, usvojio je vrlo pametnu taktiku.

- Izgurao je sve ostale investitore, tako da je imao kontrolnu poziciju. Do kraja smo radili na dogovoru i dogovorili smo se da ćemo se naći u hotelu. Onda je, naravno, kad smo došli do kraja, rekao: "Sada ćeš provesti noć sa mnom." Bilo je jasno da će novac biti na mom bankovnom računu ako budem spavala s njim - rekla je i dodala:

Foto: YouTube/Printscreen

Amanda

- Vodila sam posao, isplaćivala sam plate svom osoblju, morala sam podržavati svoj tim. Ovaj je posao bio kritičan: ako ga ne sklopimo, morali bismo platiti naknade koje se nazivaju "troškovi prekida" za odustajanje od njega. Bio je to ogroman novac. Razmišljala sam možemo li razgovarati i jednostavno uložiti bez (seksa). Otišla sam u hotel da razgovaramo, ali sam završila vrišteći i plačući,i u suzama. Izašala sam iz hotela, nazvala sekretaricu i rekla da je ovo smešno, ne mogu to učiniti - pričala je.

Danas, ona smatra da su se dogodile velike promene u bankarskom svetu:

- Svet je sada na sasvim drugačijem mestu. Svi smo krenuli dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading